IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Опитва ли се Google да ликвидира Waze?

Шест нови услуги в Maps до голяма степен обезсмислят алтернативното приложение

Google купи Waze за 1.3 милиарда долара през 2013 и този ход накара мнозина да очакват края на израелската картографска услуга. Тъй като Google Maps се смяташе за водещ продукт, очакванията бяха Waze просто да се слее с него и да изчезне като самостоятелно навигационно приложение. За огромно облекчение на множеството фенове на Waze, това не се случи, и двете услуги продължиха да работят независимо.
  
   
Waze срещу Google Maps
Тази популярна интернет шегичка добре изразява разликите в подхода на Google Maps и Waze до момента. Но с последните промени двете приложения все повече се доближават
 
        
Дори и днес сливането не е на дневен ред, категорични са от Google. Но гигантът постепенно започва да развива Maps така, че навлиза директно в територията на Waze, отбелязва в коментар по темата Autoevolution. Aко тази тенденция се запази, по-малката навигация ще се обезсмисли.
  
          
Шестте ключови новости в Google Maps (ГАЛЕРИЯ):


Снимки: Bogdan Popa - Autoevolution, Google
 
    

0 от 500
  • #5
    26 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    На Waze ценното е маркирането на милиционерите. Тъй и не стана ясно мапсът дали ще съобщава и за това. Иначе интерфейсът на Waze е пълна отврат. Това черното закрива половината екран. Ей сега погледнах на Waze където има маркиран милиционер на Maps няма нищо.
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Това всичко е много хубаво, но мапс имат огромен проблем с данните които ползва. Като ламя е, в сравнение с Уейз. ГМ мога да си сваля карата за оф-***, но не съм убеден, че това е решението.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да, и може да избираш най-кратък пък, най-бърз, най-екологичен...
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Ми не. На Мапса може да избирсш пешеходец, с влак, с кола и т.н.
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Мапс-а е оптимизиран за най-кратък път без значение през какви кози пътечки трябва да минеш, което е супер, но ако си пеш. Докато Уейз-а е да караш по най-главен път, съответно най-бързо и оптимално за когато си с кола.