IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps добавя много желана от шофьорите функция

Защо е по-добре да използвате този уред от навигацията, вместо от автомобила си?

Гигантът Google постепенно започва да добавя една много търсена от шофьорите функция към своята навигационна система Google Maps - а именно скоростомер, съобщава Auotevolution. Функцията бе достъпна и до момента, но само в някои ограничени райони, и само за потребители с Android.
  
   
Google Maps
Скоростомерът в Google Maps в момента е наличен за повечето ползватели на Android устройства в България, но има и изключения. Повечето потребители с iPhone по света нямат достъп до функцията
 
    
Въпросът защо ви е скоростомер на навигацията, при положение, че имате такъв в самия автомобил, звучи логично - но има и също толкова логичен отговор. Вградените в колите ни скоростомери обикновено не показват истинската скорост. Най-често те са настроени да показват няколко километра повече от действителното ви темпо, за да повишават безопасността и да спестят на производителите съдебни дела. Фабричният скоростомер става още по-неточен, ако монтирате на автомобила си различен размер гуми от оригиналните.

В същото време на все повече места по света контролът върху скоростта става фанатично дребнав - наш екип неотдавна бе глобен във Франция за каране с 84 км/ч при ограничение 80 км/ч. Заради това все повече шофьори предпочитат да следят скоростта си през навигационните приложения, защото там тя се измерва не с оборотите на колетата, а чрез GPS, и съответно е много по-точна. Много навигационни приложения предлагат тази функция, включително популярното Waze. Сега най-после и Google Maps започва да я въвежда за по-широк потребители, включително и за ползватели на iPhone и Apple CarPlay. Гигантът обаче още не е съобщил официално в какви срокове ще се случи това за различните региони.
  
   

 

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 2 месеца )
    Преди няколко месеца реших да ползвам Мапс вместо Уейз в Австрия за да пробвам новите функции. Бета тестер съм от години. Между Линц и Виена ми изчезна ограничението. Помислих, че е пропуск, но и при Уейз го нямаше. После се сетих, че австрийците се каниха да махат ограничението в участъка.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Че гугъл отдавна показва моментната скорост. Като гледам и снимката да не би да показва ограничението на пътя?
  • #10
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Гугъл са си масовката и е добре да ги ъпдейтват с екстри, дори в да са неща които ги има в навигациите от години. На гугъл най често ъпдейтват картите и най-добре показва къде има задръстване/катастрофа/алтернативен път при натоварване. Уейз спасява от триноги много успешно и веднъж ме спаси от сериозен риск (навлизане със скорост в езеро на пътя).
  • #9
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 2 месеца )
    Карти на Гугъл не е добра навигация, но е най добрата търсачка на адреси и обекти. Затова е супер за ориентация и откриване на правилната крайна цел. За навигация в смисъл за водене при шофиране има по добри продукти. За градско каране - Гугъл, за пътуване - нещо по изпипано като Гармин , Том Том и други специализирани продукти. Waze става само за камери. За намиране , правене на маршрут и водене е посредствена. Карам по няколко стотин км. седмично и кола и камион, пробвал съм всичко.
  • #8
    29 rate up comment 9 rate down comment
    Иванов ( преди 2 месеца )
    Waze е навигацията. Спестила ми е хиляди левове. Всеки ден съм по пътищата и понякога се увличам с *** на газта.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Той никъде не е споменал Гармин
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Реалист ( преди 2 месеца )
    Да сравняваш навигация Том Том с Garmin е все едно да сравняваш Лом и Лондон..
  • #5
    21 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Стига с тия умрели гармини, в кофата не се излагайте, ползвайте си Waze и не се заминавайте с глупости, на Нисана имам някакъв Том Том, някога може и да е било нещо добро но сега е пълна скръб!
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да, и при мен разликата е 4 километра в полза на автомобилния скоростомер.Но синът ми е мъдър: - Гледай уредът с по-висока скорост и спестявай главоболия!
  • #3
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Хаха ( преди 2 месеца )
    Тепърва въвеждат функции които ги има на професионалните GPS устройства още от 2005г. Примерно на GARMIN всички устройва ги имат тези функции. И скорост, и всякакви статистики записват, и трафик ти показват в реално време, и ленти за престрояване и всичко каквото се сетиш. Все неща които ги имат от 20 години.