IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps добавя много желана от шофьорите функция

Защо е по-добре да използвате този уред от навигацията, вместо от автомобила си?

Гигантът Google постепенно започва да добавя една много търсена от шофьорите функция към своята навигационна система Google Maps - а именно скоростомер, съобщава Auotevolution. Функцията бе достъпна и до момента, но само в някои ограничени райони, и само за потребители с Android.
  
   
Google Maps
Скоростомерът в Google Maps в момента е наличен за повечето ползватели на Android устройства в България, но има и изключения. Повечето потребители с iPhone по света нямат достъп до функцията
 
    
Въпросът защо ви е скоростомер на навигацията, при положение, че имате такъв в самия автомобил, звучи логично - но има и също толкова логичен отговор. Вградените в колите ни скоростомери обикновено не показват истинската скорост. Най-често те са настроени да показват няколко километра повече от действителното ви темпо, за да повишават безопасността и да спестят на производителите съдебни дела. Фабричният скоростомер става още по-неточен, ако монтирате на автомобила си различен размер гуми от оригиналните.

В същото време на все повече места по света контролът върху скоростта става фанатично дребнав - наш екип неотдавна бе глобен във Франция за каране с 84 км/ч при ограничение 80 км/ч. Заради това все повече шофьори предпочитат да следят скоростта си през навигационните приложения, защото там тя се измерва не с оборотите на колетата, а чрез GPS, и съответно е много по-точна. Много навигационни приложения предлагат тази функция, включително популярното Waze. Сега най-после и Google Maps започва да я въвежда за по-широк потребители, включително и за ползватели на iPhone и Apple CarPlay. Гигантът обаче още не е съобщил официално в какви срокове ще се случи това за различните региони.
  
   

 

0 от 500