IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps прати 50 студенти на грешен адрес, скъсаха ги на изпит

По-рано през годината приложението хвърли и дузина американци насред нищото в пустиня

Google Maps понякога може да е нож с две остриета, ако не проверите внимателно информацията, която предоставя. И над 50 студенти от Индия научиха това по трудния начин.
 
 
Google Maps


Бъдещите висшисти от други области използваха Google Maps, за да намерят изпитния център в колежа Swami Vivekanand в Самартнагар. Вместо да бъдат насочени към правилното място, те бяха изпратени на адрес извън града. Дестинацията беше толкова грешна, че някои студенти изминаха над 14 км извън населеното място, преди да се усетят. 

Уви, обратният завой за повечето дойде твърде късно и преподавателите бяха затворили вратите за изпит. Горките младежи се разреваха и пуснаха молба до местните власти да ги допуснат до тестовете, тъй като закъснението не е било по тяхна вина. Смята се, че броят на прецаканите заради Google e поне 50, макар че скъсаните са над 3000 и сигурно някой хитрец ще опита да се пише онеправдан. Строги са тези индийски даскали!

Въпреки че Google Maps обикновено е много точен, приложението понякога показва неправилна информация, отвеждайки потребителите до грешната дестинация и предоставяйки опасни маршрути.  По-рано тази година  показа на дузина шофьори на междущатските магистрали да поемат по неасфалтирана пустинен пъ.. В крайна сметка всички коли засядаха и с триста зора се връщаха на магистралата.

Междувременно потребители онлайн твърдят, че Google Maps не е единственото приложение за навигация, показващо грешен адрес за изпитния център. Други твърдят, че ръчното въвеждане на адреса в приложението ги е насочило към правилната дестинация.

Затова ако тръгвате някъде на път и не сте сигурен в точния адрес, проверете още от предната вечер маршрутите. В София едва ли има подобни проблеми с изпитите, тъй като Студентски град е отлично известен, макар и вече не толкова с учебните заведения.
 

0 от 500