IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps и Waze на Android Auto се превръщат в кошмар през нощта

Грешка, която съществува от години, прави използването на двете приложения опасно

Google Maps и Waze в момента са най-добрите приложения за мобилна навигация в света, но използването им в Android Auto се превърна в голямо предизвикателство. Грешка, която съществува от поне няколко години, прави тези две приложения опасни през нощта, тъй като тогава те не могат да превключват на тъмен режим, съобщават потребители, цитирани от Autoevolution.


Google Maps


Това се случва при Android Auto - системата за сдвояване на телефона на Google, където Google Maps и Waze (двете са разработка на Google), би трябвало да се чувстват като у дома си. Проблемът се е появил още през 2022 година и въпреки оплаквания от страна на потребители, той все още не е отстранен и дори принуждава някои хора да се отказват от използването на навигация през нощта, защото гледането на екрана в дневен режим би ги заслепило временно, докато са зад волана.

Проблемът засяга главно потребители с вторични медийни приемници, при които автоматичното превключване от дневен към нощен режим се игнорира. Тези потребители обаче са опитали всичко - от актуализиране и бета софтуер до ръчно превключване към тъмен режим, след като включат фаровете на колите си.


Google Maps


В момента ръчното активиране на тъмния режим в Google Maps и Waze работи само понякога, което според потребители е дори по-опасно. Причина е, че когато Android Auto „инструктира“ Google Maps и Waze да превключват между дневен и нощен режим, на всеки няколко секунди екранът се превръща в мигащ интерфейс, който прави шофирането през нощта още по-трудно.

Експерти от екипа на Android Auto коментира, че проблемът вече е препратен на създателите на системата, но корекция все още не е направена. А като се има предвид, че първите съобщения за него са още от 2022 г., е трудно да се повярва, че нещата ще се променя. И това означава, че всеки шофьор ще трябва сам да намери решение.


Google Maps


Тези, които планират да преминат към други приложения за навигация, трябва да се откажат от идеята, тъй като грешката явно се намира в Android Auto. Това означава, че всяка алтернатива на Google Maps и Waze ще се бори със същия проблем. Всичко работи правилно при шофиране през деня, така че грешката засяга изключително нощния интерфейс.

Единственото решение за хората, които се борят с бъга, е да се откажат от Google Maps и Waze временно през нощта или да преминат към мобилните си устройства, ако имат нужда от напътствия завой по завой. И те трябва да изключат Android Auto в колите си, тъй като всичко работи правилно, когато Google Maps и Waze работят на смартфон с Android – още един знак, че проблемът е именно в Android Auto.


0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Юлиян ( преди 3 месеца )
    Всичко си рабти. Замъглява се автоматично дори като влезеш в подлез.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Hristo ( преди 3 месеца )
    при мен и двете си работят без проблем. връзваш телефона към колата и си гледаш навигацията.
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Пичага ( преди 3 месеца )
    Дори не знам за какво става дума - с вградена навигация в Mazda CX-60 съм :)
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX ( преди 3 месеца )
    Най вероятно проблемът е не в андроид ауто а в евтинита и бъгава китайска електроника монтирана в колите за да се спестят пари.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Dj_misho ( преди 3 месеца )
    При мен кола 2023 при тойота нямам този проблем. Независимо коя програма ползвам като скача телефона си с колата винаги когато светлината не е достатъчна преминава към нощен режим първо леко затъмняване на екрана на 70% осветеност и вече при нощно каране под 50% светлина навън минава на нощен режим, ако изришно не съм поискал от телефона да не го прави, но пак без да ме пита въобще затъмнява на 50% екрана но остава в бялата гама за дневен режим.
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Зоран ( преди 3 месеца )
    Нема врска ! Глупости да се пишат
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    #3 ха ха ( преди 3 месеца )
    Ами то читав нет си требе, па и задклавирното устройство ако е некадърно да си направи настройките......
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Използвам Android *** и Waze от 2018 г. Такива проблеми не съм имал, даже като минавам през тунел автоматично се сменя от светъл към тъмен режим и обратното. След като автоматично се включат късите светлини на автомобила, Waze преминава в тъмен режим. В гаража Waze е в тъмен режим, излизам от гаража, късите светини угасват и Waze е в светъл режим. За Google maps не мога да кажа, тъй като не я използвам тази навигация.
  • #6
    33 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Булшит, аз съм си го настроил да е перманентно в dark mode, но да прави впечатление хора с коли за половин милион са неграмотници и говорят с телефон пред устата на спикър докато са в колата!
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Уейз е израелска разработка, а не на Гугъл. Гугъл я купи преди няколко години с цел да ги обедини, но не го направи и остави разработването им на техните отделни специалисти. Затова и много хора по света използват все още Уейз, защото е най-доброто приложение.Автора...