IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps и Waze на Android Auto се превръщат в кошмар през нощта

Грешка, която съществува от години, прави използването на двете приложения опасно

Google Maps и Waze в момента са най-добрите приложения за мобилна навигация в света, но използването им в Android Auto се превърна в голямо предизвикателство. Грешка, която съществува от поне няколко години, прави тези две приложения опасни през нощта, тъй като тогава те не могат да превключват на тъмен режим, съобщават потребители, цитирани от Autoevolution.


Google Maps


Това се случва при Android Auto - системата за сдвояване на телефона на Google, където Google Maps и Waze (двете са разработка на Google), би трябвало да се чувстват като у дома си. Проблемът се е появил още през 2022 година и въпреки оплаквания от страна на потребители, той все още не е отстранен и дори принуждава някои хора да се отказват от използването на навигация през нощта, защото гледането на екрана в дневен режим би ги заслепило временно, докато са зад волана.

Проблемът засяга главно потребители с вторични медийни приемници, при които автоматичното превключване от дневен към нощен режим се игнорира. Тези потребители обаче са опитали всичко - от актуализиране и бета софтуер до ръчно превключване към тъмен режим, след като включат фаровете на колите си.


Google Maps


В момента ръчното активиране на тъмния режим в Google Maps и Waze работи само понякога, което според потребители е дори по-опасно. Причина е, че когато Android Auto „инструктира“ Google Maps и Waze да превключват между дневен и нощен режим, на всеки няколко секунди екранът се превръща в мигащ интерфейс, който прави шофирането през нощта още по-трудно.

Експерти от екипа на Android Auto коментира, че проблемът вече е препратен на създателите на системата, но корекция все още не е направена. А като се има предвид, че първите съобщения за него са още от 2022 г., е трудно да се повярва, че нещата ще се променя. И това означава, че всеки шофьор ще трябва сам да намери решение.


Google Maps


Тези, които планират да преминат към други приложения за навигация, трябва да се откажат от идеята, тъй като грешката явно се намира в Android Auto. Това означава, че всяка алтернатива на Google Maps и Waze ще се бори със същия проблем. Всичко работи правилно при шофиране през деня, така че грешката засяга изключително нощния интерфейс.

Единственото решение за хората, които се борят с бъга, е да се откажат от Google Maps и Waze временно през нощта или да преминат към мобилните си устройства, ако имат нужда от напътствия завой по завой. И те трябва да изключат Android Auto в колите си, тъй като всичко работи правилно, когато Google Maps и Waze работят на смартфон с Android – още един знак, че проблемът е именно в Android Auto.


0 от 500
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Ачо ( преди 3 месеца )
    Глупости! И двете приложения са ТОП - превключват на нощен режим дори като минавам през градски подлез
  • #3
    11 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Няколко пъти съм се подлъгвал да използвам такива приложения за навигация на телефона. Изключително неудобни и ненадеждни са. Особено отвратителното приложение Google Map което постоянно губи връзка, забива, и реално не може да работи в офлайн режим ако преди това не си изтеглил съответната карта. Но ако не си логнат във профил пак забива и не иска да ъпдейтва локацията. Кошмар..... Затова си ползвам само качествена стара навигация на Garmin. Перфектна. Никога няма да те подведе. Пълен обхват.
  • #2
    3 rate up comment 52 rate down comment
    Генчо Гунчев ( преди 3 месеца )
    Икономията е майка на мизерията - Франк Лойд Райд! Купете си iPhone и няма да имате проблем с несъвършен софтуер!
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Незнам откъде ги намирате тези статии, но аз такива проблеми не само нямам, ами не съм и попадал. Но доста дълго време - нощния режим на Waze беше абсолютна трагедия. Не се различаваш нищо, но го оправиха си го позлвам дори през деня.