fallback

Tesla Cybetruck се разпадна... при обикновено теглене

Част от носещата рама на уж работния пикап се оказа от обикновен алуминий

В пълно отрицание на уверенията на Илон Мъск, че Tesla Cybertruck е "надеждна работна машина"", нашумелият електрически пикап буквално се разпадна при опит да изтегли друг автомобил на буксир. Клипчето на YouTube канала WhistlinDiesel, в което Cybertruck и обикновен бензинов Ford F-150 се подлагат на брутално тежки изпитания, стана интернет сензация и направи над 7 милиона гледания само за едно денонощие.                     WhistlinDiesel е каналът на влогъра Коди Детуайлър, който се прочу с леко палячовските си "тестове", след които автомобилите рядко оцеляват. Но в конкретния случай Cybertruck се изложи дори не по време на изпитанията, а докато вършеше съвсем обичайната работа за един пикап - да изтегли друг автомобил. Докато се мъчеше да издърпа заседналия F-150, въжето изтръгна цялата задна част на Cybertruck. Детуайлър отначало помисли, че е заминала само бронята, но огледът показа, че цялата рама се е разкъсала. Компонентите, на които е монтирана куката за теглене, видимо са не от високоякостна стомана, а от алуминий.                     Възможно е конструкцията на електрическата Tesla да е пострадала вече в някое от предишните изпитания, но все пак такова качество на рамата е притеснително - особено с оглед на уверенията на компанията, че пикапът има теглителна сила до 5000 килограма.

Все пак в някои изпитания Cybertruck се представи по-добре от бензиновия F-150 - например когато Детуайлър прикрепи пластичен експлозив към корпуса. При форда взривът разкъса огромна дупка в ламарината, докато направената от стомана Tesla устоя.                     Коди Детуайлър обяви, че е направил много опити да се свърже с Tesla и да ги предупреди за някои недостатъци, които е открил в автомобила, но от компанията продължили да го игнорират. "Тук има критични дефекти, които трябва да се оправят", твърди влогърът.         

 

fallback
  • #30
    анонимен ( преди 1 месец )
    Много е зле това подобие на автомобил. От където и да го погледнеш е пълно с инженерни недоразумения. Гледах и няколко видеа където го разглобяват за да видят как направено и паднах от смях. Всеки който разбира от автомобили се хваща за главата хахах.
  • #29
    Гост ( преди 1 месец )
    Изприказва много приказки, без да кажеш нищо съществено.Само се правиш да изглеждаш по умен.С много приказки се опитваш да замажеш техническата си некомпетентност.Не съм очаквал да си признаеш някога грешка,все едно да чакам от умрял писмо.Приятна вечер Теслю и поздрави на Грета.
  • #28
    Гост ( преди 1 месец )
    Това ми е любимия нисер.Факти.16 юли.2020 г. Илон Мъск показа Гига Фабриката в Берлин. 170.Гост......А еластичен ли е ? 175.толкова си бос.Разбира се,че е еластичен.
  • #27
    анонимен ( преди 1 месец )
    Коментар 12 от онази статия. #12MythBuster ( преди 8 месеца )Няма защо да чета за да отговарям на неправилен въпрос. Тук става въпрос за рециклирана стомана. НЕ ЗА ДОБИВ, а за ПРЕТОПЯВАНЕ НА ВЕЧЕ ПРОИЗВЕДЕНА преди това стомана.
  • #26
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ето цитата на психопата "Гост ( преди 1 час )Само пълен м***лоУмник,който се мисли за инженер ще направи носещата рама на работна машина от алуминий.Може да провериш в Уикипедия за якостните качества на стоманата и алуминия,ако разбираш какво те питам.Да не стане като Ч У Г У Н А,КОЙТО БИЛ ЖЕЛЯЗНА РУДА С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВЪГЛЕРОД.Дрънкаш на кухо като празна водоноска." Не съм променил, съкратил или добавил дори интервал. Психопат с дънинг Крюгер
  • #25
    анонимен ( преди 1 месец )
    Е хубаво де, психопат, защо спря цитата по средата а не продължи къде съм написал за Желязна руда с високо съдържание на въглерод? Ето аз мога да цитирам психопата колкото пъти искаш без да вадя думи от контекста за да се види какъв патологичен лъжец е.
  • #24
    Гост ( преди 1 месец )
    Аутомедия от 31.10.2023 г.Порше преминава към екологично производство на стомана.10.Турбо.....От какво се произвежда стоманата? 22.MythBustet.Произвежда се от Желязна руда ......
  • #23
    Митгеястър ( преди 1 месец )
    Има го в темата Екологично производство на стомана в аутомедия от 31 октомври 2023 година.Митичен бустер,няма измъкване.
  • #22
    Гост ( преди 1 месец )
    Прочети коментар #19 .Там е цитата.
  • #21
    До 22 ( преди 1 месец )
    На абсер до инженер като гост няма как да го обясниш. Виж го че не говори за якост на детайл, А за якост на материал защото идея си няма какво вършат инженерите. Дори да се опиташ да му обясниш, че дървена греда със сечение 10 на 10 см има по-малка товароносимост от греда направена от същия материал със видимо по-малко сечение - 6 на 15 см, ако ползваш правилната ориентация. Уж материала един и същ, а якостта на детайла различна. Функционално и технически неграмотния няма да разбере
fallback
Последни