IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes намалява производството на S-Class и EQS

Причината е в слабите продажби на двата луксозни седана

Mercedes-Benz ще намали производството на S-Class и EQS поради спад в търсенето на двата най-луксозни седана на автомобилния производител. Новината за промяната в плановете за производство първоначално се появи като слух, но сега беше потвърдена от германската компания.


Mercedes-Benz


Както S-Class, така и електрическата EQS, се сглобяват във „Фабрика 56“ в Зинделфинген, която е най-модерното съоръжение на Mercedes. В нея обикновено работят две смени, но от октомври ще бъде преминато към една, съобщава германското издание Handelsblatt.

„Ние непрекъснато оптимизираме нашата производствена мрежа и използваме нейната висока гъвкавост, за да реагираме на колебанията и променящите се условия на пазара. Съответно, ще направим промени в някои части на завода в Зинделфинген“, се казва в официалния коментар на Mercedes.

Продажбите на S-Class са спаднали с 22% през първата половина на годината, като между януари и юни са продадени 28 100 бройки. В компанията са готови да реагират, ако интересът към двата модела се повиши и съответно ще променят обемите на производство.

Очакванията на Mercedes са, че някои потенциални купувачи на S-Class може да държат на обновения модел, който ще се появи в средата на следващата година. Флагманът на марката ще получи преработен стил, който включва ново проектирани фарове, допълнени с LED дневни светлини във формата на звезда.


0 от 500
  • #46
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 45 ( преди 1 месец )
    И гостенинът така разсъждава. Смята че ако си построи фотоволтаици на покрива, ще трябва да чака да изгрее слънце за да се изкъпе или да си включи климатика иначе трябва да ги държи изключени. Дихотомията вие хванала за гушите и не ви пуска. Разберете че освен черно и бяло Има и други цветове и изборът не е енерго или фотоволтаици, а да си пестиш парите когато пече слънце, а само когато няма да се оставяш на произвола на съдбата и да плащаш каквото са решили да ти извият ръцете
  • #45
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до русенеца ( преди 1 месец )
    Дори да им разрешат да засадят фотоволтаиците,ще се молят на прогнозите на Натали Трифонова за слънчево време.Има и една малка подробност, слънцето също има работно време и почива през нощта.Лакардиите на електрическата латерна са приятни за ухото,но са неприложими.
  • #44
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 42 ( преди 1 месец )
    Да не твърдиш че производството на Аурубис не е енергоемко? Това са наивни твърдения! Или ги мислиш за глупави, че са инвестирали, инвестират в момента и ще продължават да инвестират в изграждане на фотоволтаични централи за собствено ползване?
  • #43
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Чак сега, 25 мин. след края на работния ден, фотоволтаиците в България започнаха да произвеждат по-малко електрическа енергия отколкото АЕЦ Козлодуй и ще продължат да работят още няколко часа след като работното време на Гост приключи. Утре сутрин ще заработят 2-3 часа преди него, А в 8:00 като започне работния ден отново ще произвеждат повече от АЕЦ Козлодуй. И да не забравяме че това са само мощностите които се следят от ЕСО. Моите мощности, тези на Аурубис и другите предприятия не се следят.
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до русенеца ( преди 1 месец )
    Нека аз ти отговоря.Линамар нямат фотоволтаици, защото производството им много енергоемко.Трябва да засядят нивите в окръга с фотоволтаици за да захранят производството.Кой ще им разреши?
  • #41
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Цифрите достатъчно доказателство ли са, че което и да е енергоемко производство, което има възможност, но не си изгражда всичката възможна мощност на покрива не е от най-умните? Сега с какво ще ме замерите като контрааргумент? Като всеки се би уважаващ се психопат, съм сигурен че няма да са факти и цифри, а ще с обиди по мой адрес, защото в онази статия освен психопат беше и агресивен психопат, като ще се възползваш и от шизофреничните си умения да пишеш от името на много личности живеещи в теб.
  • #40
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "За период от 15 години общото производство на възобновяема енергия от централата ще възлезе на близо 170 хиляди MWh. Ще бъдат спестени 4 хиляди тона емисии на CO2 годишно, или над 60 хиляди тона за планирания период на експлоатация." 10 мегавата на кой няма да стигнат? При 70 лева на MWh само такса пренос и разпределение, която е най-ниската в Европа, само от нея ще спестят 11,9 милиона за тези 15 г. Такава централа струва 10 милиона, има 25 год. гаранция, а такса пренос расте ежегодно.
  • #39
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 36 не умни са ( преди 1 месец )
    Ето тези са умни. Започва изграждането на фотоволтаичен парк Аурубис-1 край завода на компанията в Златица. Фотоволтаичната централа ще бъде с инсталирана мощност от 10 мегавата. След като бъде завършена, тя ще е най-голямата слънчева електроцентрала за вътрешно производство на електроенергия от компания в страната."Идеята е към тези 10 MW, която вече е най-голямата частна фотоволтаична инсталация, да инсталираме двойно по-голям капацитет в близко бъдеще"
  • #38
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    има ли лудииии
  • #37
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Русенец ( преди 1 месец )
    До леяра с фотоволтаиците.Леяр съм на смени в Линамар(Монтюпе). Въпроса ми е: Защо на покрива на Линамар няма фотоволтаици? Захранването идва по едни големи стълбове с дебели жици.Тези канадци ще излязат много неумни за да не си произвеждат тока сами.