IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes повече няма да показва цените на своите модели

Засега конфигураторите се премахват само за пазара в Германия

Някои големи производители се отказаха от агенционния модел на продажби на нови автомобили, Mercedes-Benz продължава да развива тази стратегия. Компанията направи нова крачка в тази посока, като премахна конфигураторите за определяне на цените, но това едва ли ще се хареса на потребителите.


Mercedes-Benz


В Mercedes са убедени, че новият начин на продажби пасва идеално на луксозна марка. Тази система за закупуване на автомобил премахва дилърите, като ги превръща в обикновени центрове за доставка. Така търговците не участват в продажбата, а отговарят за поддръжката и ремонта на автомобилите.

В германската компания са наясно, че клиентите идват в представителство, след като са наясно с цената, която трябва да платят. За целта те използват онлайн-конфигуратор на сайта, като с него могат да добавят опции и оборудване. Сега обаче той ще изчезне и това вероятно ще има последствия.

Mercedes-Benz


„Клиентът на Mercedes трябва да знае само крайната цена, след като конфигурирането на автомобила е завършено“, категорични са от компанията. И по тази причина премахват както ценовите листи, предлагани за всеки модел, заедно с фабричната цена, опциите и списъците с оборудване.

Източник от компанията разкрива, че до германските дилъри е изпратено писмо, в което те са уведомени за новата крачка за преминаване към агенционен модел на продажби. В него дистрибуторите на Mercedes са уведомени, че на клиентите вече ще се показва само крайната цена на продукта. Отпада показването на индивидуални отстъпки или на специални цени за редовни клиенти.


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не всички си купуват скъп автомобил за да си говорят с някаква красива манекенка. Повярвайте ми който има четвърт милион лева за автомобил а защо не и повече отдавна е минал тръпката да си приказва с неква знойна със силиконови гърди. Има пари да прекара доста нощи с така що да си приказват в някакъв офис за неща която тя не разбира. Автомобили.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    bg ( преди 1 месец )
    а аз се чудя защо като влязох в салона Силверстар и никой не ми обърна внимание :-)
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Е ( преди 1 месец )
    Това в ЕС не може стане! Закона за защита на потребителя не го позволява, а статията вероятно е преписана от някое щатско издание.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хахахаха, имат Майбах и S класа, всичко друго е шир потреба - какви луксозни автомобили им се привиждат.
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Добре, че не сме им таргет групата на Мерцедес, така че "да праат квот искат и да се опраат". Явно колата вече е някакъв вид страничен продукт, чиито детайли са маловажни за производителите.
  • #13
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Реално ( преди 1 месец )
    #8 Да! Човекът като ще дава 2 торби пари иска да иде в лъскав шоурум, да го поглезят малко, да се почувства цар. Да го омаят, нямаме налична точно такава, ама защо не пробвате ето тази, тя е така и така, има това и това... пък да му хареса. Мацката да е натокана, да се покаже пред нея, че е паралия. Това са клиенти на Мерцедес, имат такива очаквания. Да видят, да пипнат, да усетят лукс. А не право куме в Очи дай парите, на ти колата! Сами се стрeлят в краката.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Ей това ми е много любопитно защо ще го направят - Отпада показването на индивидуални отстъпки или на специални цени за редовни клиенти. - нали това са хората, дето си явяват реклами на продукта ти...
  • #11
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Имам чувството, че Мерцедес се мотат като муха без глава и се чудят каква простотия да измисят само. То не бе е-стртегия, не бяха да махат дилърите.. сега цените от конфигуратора. А да вземат дас е концентрират най-вече върху колите си?
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не ни интересува, колите им са правени за китайци.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 1 месец )
    глупаво...