IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes удължава живота на много от моделите си

Сред тях е и хибридната A-Class, която увеличава пробега си на ток

Германският производител Mercedes реши да коригира стратегията си по отношение на електрическите превозни средства и да продължи да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ). Преди това компанията планираше постепенно да намали моделите с ДВГ, като напълно премине към електрически превозни средства.


Mercedes-Benz A-Class


Сега обаче е взето решение за удължаване на жизнения цикъл на най-достъпните модели, което не изключва пускането на нови електрически превозни средства. Един от автомобилите на марката, които получават нов шанс е компактната A-Class. Подобренията по нея ще засегнат и други модели на Mercedes през следващите месеци.

Основните промени засягат хибридната версия на 250 e, която имаше един сериозен недостатък - малък електрически пробег в сравнение с конкурентите. Затова сега Mercedes A-Class с EQ Hybrid Technology ще получи нова литиево-йонна батерия с увеличен използваем капацитет от 11,6 kWh на 12,9 kWh. Това ще увеличи максималния пробег с едно зареждане до 80 км, което е значително повече от досегашните 50 км. Въпреки това подобрение, моделът все още отстъпва на Volkswagen Golf, който може да измине до 150 км на ток.

Втората половина на 2024 г. обещава да бъде натоварена за Mercedes, тъй като компанията планира да пусне актуализирани модели, включително хибриди с разширен пробег. Докато конкуренцията на пазара на електрически и хибридни автомобили продължава да расте, Mercedes се стреми да остане лидер, като предлага на своите клиенти модерни и рентабилни решения.


0 от 500