IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Fiat Multipla идва догодина

Това ще бъде кроусовър със 7 места - хибрид и изцяло електрически

Догодина се очаква появата на нов кросоувър от Fiat, наследник на 500X. И според мнозина - ще се казва Multipla. Както беше потвърдено от Fiat, той ще е базиран на платформата Smart Car, която вече се използва от Citroen C3 Aircross и Opel Frontera. И ще споделя повечето  компоненти. 

 
Fiat Multipla


Новият модел ще бъде приблизително 440 см дълъг. И да, ще гледа повече към миналото - също и това на Multipla. Но какво ще представлява? Можем да добием представа от изображенията, създадени от Avarvarii за английския седмичник Autoexpress. Дизайнерът скицира външния вид на новата Multipla, разполагайки с известна информация.

Естетиката отразява тази на Grande Panda и концептуалните автомобили, представени в началото на годината. Този SUV (вероятно 7-местен ) ще има офроуд стилистики - като черни пластмасови арки на колелата. Плюс задължителните щанги на покрива и здрави предни и задни брони . Арките може да са с квадратни ръбове, както се вижда на изображенията. Предната част наподобява тази на споменатата Panda. Фаровете се характеризират със светещи точки, сякаш са огромни пиксели на екран. 
 
 
Fiat Multipla


Следващият Fiat Multipla от 2025 г. почти сигурно ще споделя двигатели със своите братовчеди C3 Aircross и Forntera. Следователно ще се предлага с 3-цилиндров 1.2 турбо 48-волтов лек хибрид със 101 или 136 к.с., комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и интегриран електрически мотор. Ще има и 100% електрическа версия с двигател със 113 HP, захранван от 44 kWh батерия.
 
 
Fiat Multipla


Първите коментари на феновете на Multipla не са възторжени. Най-общите гласят, че изображенията показват още от същото на другите модели, произвеждани от компанията-майка. Хората предпочитат нещо оригинално, дори и грозно, както често са наричени класическите, стари модели на този Fiat. 
 
 

0 от 500