IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият Fiat получи лятна версия

Topolino Spiaggina е значително по-скъп от стандартния модел

Гамата на Fiat Topolino за 2024 г. беше допълнена от нестандартна версия, наречена Spiaggina. Миниатюрният електрически автомобил беше превърнат в оригинален плажен кабриолет. Това се съобщава на страницата в Instagram на магазина за каросерии Castagna в Милано. Именно тази компания извършва необичайния тунинг на Fiat Topolino. Тя е специализирана в такива кабриолети и преди това модифицираше Fiat 500 по подобен начин.


Fiat Topolino Spiaggina


На Fiat Topolino е отрязан покрива и са му свалени вратите, а вместо това е монтиран оригинален сенник. Електрическата кола е декорирана с дърво и са монтирани хромирани дръжки - сега тя прилича на малка лодка. Срещу допълнително заплащане се предлага модификация, удължена с 30 см. Предимството ѝ е задният багажник.


Fiat Topolino Spiaggina


Електрическата задвижваща система на Fiat Topolino не се е променила. Миниатюрният електрически автомобил е оборудван с мотор с мощност 8 конски сили и батерия с капацитет 5.5 kWh. Той може да достигне 45 км/ч и да измине 75 км без презареждане.


Fiat Topolino Spiaggina


Новият Fiat Topolino Spiaggina е значително по-скъп от стандартния модел. Ако обикновената електрическа кола струва 7544 евро, то цената на кабриолета започва от 25 000 евро, а удължената версия ще струва 35 000 евро.


0 от 500