IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Fiat Multipla идва догодина

Това ще бъде кроусовър със 7 места - хибрид и изцяло електрически

Догодина се очаква появата на нов кросоувър от Fiat, наследник на 500X. И според мнозина - ще се казва Multipla. Както беше потвърдено от Fiat, той ще е базиран на платформата Smart Car, която вече се използва от Citroen C3 Aircross и Opel Frontera. И ще споделя повечето  компоненти. 

 
Fiat Multipla


Новият модел ще бъде приблизително 440 см дълъг. И да, ще гледа повече към миналото - също и това на Multipla. Но какво ще представлява? Можем да добием представа от изображенията, създадени от Avarvarii за английския седмичник Autoexpress. Дизайнерът скицира външния вид на новата Multipla, разполагайки с известна информация.

Естетиката отразява тази на Grande Panda и концептуалните автомобили, представени в началото на годината. Този SUV (вероятно 7-местен ) ще има офроуд стилистики - като черни пластмасови арки на колелата. Плюс задължителните щанги на покрива и здрави предни и задни брони . Арките може да са с квадратни ръбове, както се вижда на изображенията. Предната част наподобява тази на споменатата Panda. Фаровете се характеризират със светещи точки, сякаш са огромни пиксели на екран. 
 
 
Fiat Multipla


Следващият Fiat Multipla от 2025 г. почти сигурно ще споделя двигатели със своите братовчеди C3 Aircross и Forntera. Следователно ще се предлага с 3-цилиндров 1.2 турбо 48-волтов лек хибрид със 101 или 136 к.с., комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и интегриран електрически мотор. Ще има и 100% електрическа версия с двигател със 113 HP, захранван от 44 kWh батерия.
 
 
Fiat Multipla


Първите коментари на феновете на Multipla не са възторжени. Най-общите гласят, че изображенията показват още от същото на другите модели, произвеждани от компанията-майка. Хората предпочитат нещо оригинално, дори и грозно, както често са наричени класическите, стари модели на този Fiat. 
 
 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Toni Ivanov ( преди 1 месец )
    Защо почнаха да правят коли с три цилиндъра. Мощността им пада,а горят бензин като четири цилиндрови. Хората не харесват три цилиндрови и Шкода разбраха това и връщат отново четири цилиндровите двигатели.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Да,бе.... ( преди 1 месец )
    Е, не си прав, има и още по-грозни, един ван на Киа, разни американски и японски, да не говорим за част от британските марки, повечето от които ги няма вече!
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    #12 мултипла си остава най-грозната кола масово производство. Колкото и пространство да има - трябва да си опериран от чувство за естетика за да не ти бърка в очите това чудо на дизайна. Предполагам се свиква, но да се обеждават другите, че била много убава вече е малко в повече.
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    до 10 Неграмотно, защо да са разтроени? Мултиплата, каква и ще да е, си беше функционална кола. Разбира се, не съм и фен, но като всеки фиат по онова време, имаше добри двигатели, пространство, ниски експлоатационни разходи. Тая новата, като я качат на 18 или 19 цола, колко ти е една гума.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    до 11 дадох +, но не е Алфа...
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Sdf ( преди 1 месец )
    В грешка си АЛФАТА никой не може да я обърка..
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Първите коментари на феновете на Multipla не са възторжени." - това и фенове ли имало.. не им е достатъчно грозно новото и са разтроени :)
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Хаха, едва платформа, различни марки. Може и малко броните да пипнат и да напишат ката на новата панда отстрани модела, че.човек, ако не прочете в.тъмната ще сбърка това пежо, опел, фиат, алфа и какво ли още не. Това го правеха фв с ауди, сеат, шкода. Тойота със сузуси и субаро. С кеф да си дадеш парите... хаха
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Този, ( преди 1 месец )
    Евог от али експрес
  • #6
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Даката ( преди 1 месец )
    ако нямаше fiat. citroen щеше да е на скапаната кола. след Опел разбира се.:-)