IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият производител на батерии в Европа сменя фокуса

Базираният в Полша завод на LG Energy Solution се насочва към статични система за съхраняване на енергия

Автомобилните производители не са единствените компании, които страдат от забавянето на търсенето на електромобили. Такива са и фирми като LG Energy Solutions, които доставят батериите за тези електромобили. Сега една от тези фирми обмисля да насочи усилията си в нова посока, за да компенсира падащите печалби.


LG Energy Solutions


Полското подразделение на LG Energy Solutions е най-големият доставчик на EV батерии за европейската автомобилна индустрия, като в него работят 6600 души, като те осигуряват около 40% от глобалните приходи на компанията. Компанията обаче ще преми към преминаване към статично съхранение, след като търсенето на батерии рязко намаля заради високите цени и загубата на държавни субсидии за електромобили в различни страни.

Базираният във Вроцлав завод прогнозира, че приходите му ще намалеят с една трета тази година до 6,7 милиарда долара, съобщава Bloomberg. Представител на компанията заяви, че се обмисля създаването на ново предприятие - LG Energy Solution Wroclaw, което ще се насочи към съхранение на енергия

LG вече предлага статични системи за съхранение на енергия по цял свят, но преминаването към производство на статични хранилища в Полша би било подходящо, тъй като полското правителство току-що обяви планове за субсидиране на устройства за съхранение. Тези батерии с форма на хладилник могат да задържат слънчева енергия, уловена през деня, така че да са готови, когато са необходими в моменти, когато слънцето вече не грее, или по време на прекъсване на електрозахранването.

Досега правителството на Полша е предоставило 400 милиона злоти (102 милиона долара) за субсидиране на закупуването на единици за съхранение, но планира да осигури повече пари, за да разшири схемата и да помогне на страната да се освободи от зависимостта си от въглища.

Ако LG реши да не тръгне по пътя на статичното съхранение, трябва да намери друг начин за увеличаване на приходите и то бързо, защото проблемите на компанията в Полша се увеличават. Bloomberg съобщава, че централната банка на Полша е посочила забавянето на износа на автомобилни компоненти, включително батериите за електромобили на LG, като една от причините за първия за тази година търговски дефицит в страната.


0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Изобщо не ревем Мите, щото живеем в реалната реалност и знаем какво и как се задава. Смеем ти се на теб с твоите безкрайни прогнози, фантасмагории и дървени философии, коя от коя по-нямащи нищо общо със същата тази реална реалност. В твоята виртуална "матрица", сигурно си истински гениален оракул, ама само там.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Добре че има достатъчно балами да купуват и да се радват като тебе че цената на тока се е вдигнала и на собствениците на електромобили ще им стане скъпо за зареждане. Бала Мите Не се усещат че е скъпо и за тях и догодина ще ги изритат на либерализирания пазар. Тогава ще реват за субсидиране на тока, че им било скъпо. Въпреки часа против субсидии от всякакъв тип. Правилни ли са ми прогнозите този път? Ще ревеш ли?
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "...страдат от забавянето на търсенето на електромобили.." - незнам за какво забаявне става дума. То си е направо липса на интерес..
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Теслю откога чака да си купи батерии и да продава ток на баламите.