IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault обяви цените на флагмана си за България

Rafale E-Tech full hybrid ще се предлага в две нива на оборудване

Новият флагман на Renault - Rafale E-Tech full hybrid, вече е достъпен за поръчки в България. Купе-кросоувърът ще се предлага в две нива на оборудване, а до края на годината към гамата ще се присъедини и високопроизводителна 300 к.с. E-Tech 4x4 версия


Rafale E-Tech full hybrid


Изграден върху платформата CMF-CD, Rafale E-Tech full hybrid е с дължина от 4,71 метра, широчина от 1,86 метра и височина от 1,61 метра. Това е първият модел на френската марка, в който може да бъде поръчан интерактивният панорамен покрив Solarbay®. Той използва технологията PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal), за да се адаптира към нуждите на водача и пътниците. Solarbay® позволява пълен контрол над светлината в купето без необходимост от механична щора и може да се управлява с глас чрез Google Assistant или чрез бутон, разположен на тавана.

Задвижването на Renault Rafale е поверен на хибриден задвижващ агрегат с 200 к.с., съчетан с многорежимна скоростна кутия. Тази комбинация предлага до 1100 км пробег с едно зареждане, като това е един от най-впечатляващите показатели в сегмента. Разходът и CO2 емисиите са сред най-ниските - 4,7 литра и 105 г CO2/км.

Крос-купето се предлага със система за задвижване на 4-те колела 4CONTROL Advanced на Renault. Задното предаване е стандартно оборудване за версия Esprit Alpine и значително подобрява управлението за бързо придвижване в града и завиване с по-висока скорост.


Rafale E-Tech full hybrid


Rafale е оборудван с до 32 модерни системи в помощ на водача, включително новата система Активно подпомагане на водача, която се адаптира предвиждащо спрямо пътя.

До края на годината Renault ще добави високопроизводителна версия E-Tech 4x4 с 300 к.с. Тя ще се предлага с допълнителен електрически мотор, задвижващ задните колела, и специфична фина настройка на шасито.

Rafale E-Tech full hybrid се предлага с богат набор от стандартно оборудване, като гамата включва силов агрегат E-Tech full hybrid с 200 к.с. и две нива на оборудване: Techno и Esprit Alpine. Първоначално ниво Techno започва на на цена от 87 480 лв. с добавена опция 4Control, която включва системата 4Control Advanced, с 13 режима на настройка, за по-голяма динамика и стабилност в завой, както и с рекордния радиус от 10,4 метра в градски условия. Вариантът Esprit Alpine е оценен на 91 990 лв.


Rafale E-Tech full hybrid


0 от 500