IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Франция отново се вози на Renault

Специално Rafale закара Макрон на военен парад в Париж

Президентът на Франция - Еманюел Макрон, отиде на традиционния военен парад (от Елисейския дворец до Триувфолната арка) с нов автомобил - Renault Rafale, специално пригоден за нуждите на държавния глава. По този начин марката се завръща в президетския автопарк за първи път след 2016 г.


Renault Rafale


Новият официален автомобил на Макрол се отличава преди всичко с цвета на каросерията „Blu Sommit“, като получава решетка, украсена с френското знаме в сенчести тонове и специални 20-цолови джанти. Тя е украсена и със съответните емблеми в синьо, бяло и червено на предните врати.

Връзката между автомобилния производител и президентската институция започва преди повече от век - още през 1920 г. Първата кола е Renault с 40 к.с., което остава в експлоатация до 1928 г., като е използвано от трима президенти - Пол Дешанел, Александър Милеран и Гастон Думерг.


Renault Rafale


По това време това е еталонът за луксозните модели на Renault и оттогава 12 президента на Френската република са избрали Renault за официални пътувания. Последният от тази дълга серия беше Renault Espace V, предоставено на Елисейския дворец през 2016 г.


0 от 500