IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брониран „Звяр“ и тежки всъдеходи – тайните на кортежа на Джо Байдън

50 различни коли придружават 10-тонната лимузина, струваща 1,5 млн долара (ВИДЕО)

На YouTube-канала Supercar Blondie се появи видео, в което подробно се разказва за кортежа на американския президент Джо Байдън. Авторите го наричат „най-скъпия автомобилен ескорт на планетата.


Байдън лимузина


Колоната се състои от приблизително 50 различни машини, които превозват повече от 100 човека. А в сърцето на кортежа се движи президентската лимузина, известна като „Cadillac 1” или „The Beast" (Звярът), която е по-скоро не автомобил, а „комфортен танк“. Машината е така проектирана, че да защити държавния глава от всяко нападение.

По неофициални данни, в основата на „The Beast” е усилено шаси от тежък пикап, като теглото на самата лимузина достига повече от 9,5 тона. Затова и авторите на видеото я сравняват с „Тиранозавър рекс“, още повече, че за нейното управление се изисква преминаването на специален курс.



Пасажерският отсек е разположен в бронирана капсула, за чиято конструкция са използвани титан и композитни материали. Дебелината на стъклата е 10 см, а на бронираните врати – 15 см, което е съпоставимо като тегло с тези на граждански самолет. Стъклата издържат изстрели от мощно оръжие, използващо калибър 44 Magnum, а дъното, което се състои от 4 бронирани пластини, защитава от гранати.

На борда на автомобила има система за автономно подаване на кислород, която защитава от химическо и биологично оръжие, а също така и функция за справяне с пожари и дори специална хладилна камера с пакети кръв от същата група като на президента. Има също дефибрилатор и друго медицинско оборудване.


Байдън лимузина


При това „The Beast” съвсем не е единственият такъв автомобил в кортежа. Наблизо винаги се намира лимузина-клонинг с идентични номера, за да може при евентуална атака нападателите да бъдат заблудени в коя от колите пътува президентът.

Лимузините са оградени от 5 тежки бронирани всъдехода, построени на базата на Chevrolet Suburban, с които се придвижват агентите на американските специални служби. На покривите на тези коли има високочестотни предаватели, които заглушават всички странични сигнали наоколо. Всъдеходите са оборудвани и със специални датчици, откриващи изстрелването на снаряд от гранатомет, както и със система, активираща димна завеса в случай на нападение.


Байдън лимузина


Отзад пътуват още три големи всъдехода, като два от тях нямат прозорци на задните врати. Така служителите на специалните части могат моментално да открият огън в случай на необходимост. В третия автомобил, който е със затворени прозорци, се намира медицински екип.

Начело на кортежа се движи полицейска кола, която проверява маршрута и следи за обстановката. Важна роля играят и мотоциклетистите, контролиращи трафика, като те след на пътя на колоната да не се изпречват транспортни средства.;

Снимки и видео: Supercar Blondie

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Едно РПГ и ... до там.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ЛЕОПАРД 2 ( преди 2 години )
    КОГАТО ВИДИШ ОТВОРЕН КАТО КОНСЕРВА ЛЕОПАРД 2 ОТ РПГ ЕЛА МИ СЕ ОБАДИ ИЛИ НАЙ МАЛКО ПОКАЖИ НЯКОЯ ТАКАВА СНИМКА. ЛЕОПАРД 2 НИКОГА НЕ Е ИЗЛИЗАЛ ИЗВЪН ЗООЛОГИЧЕКСТА СИ ГРАДИНА В ГЕРМАНИЯ.НО ДОРИ И ДА ИЗЛЕЗНЕ РПГ-ТО САМО ЩЕ ГО РАЗДРАЗНИ. СТИГА С ТИЯ ПРОРУСКИ ФАНТАЗИИ. РПГ-ТО МОЖЕ ДА ОТВОРИ КАТО КОНСЕРВА САМО БТР ИЛИ РУСКИ ТАНК НИЩО ДРУГО
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    radko ( преди 2 години )
    Труден за убиване,като Стивън Сегал и труден за спасяване,ако умре естествено!Много разходи ,малка ефективност и полза!
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    РПГ-то не се вълнува кви системи има. Ще го отвори като консервена кутия. Щом с лекота отваря Леопард-2 който се води с най-добрата броня, направо не е истина какво ще се случи тук. Ако ще и 110 тона да тежи.
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    peposhi ( преди 2 години )
    Като помислиш само колко средства са потрошени, за защитата на един заменим човек. Силата на президента идва от лобитата около него, а не че притежава магически сили
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пазят го от световната любов.
  • #4
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Е що така ( преди 2 години )
    Толкова много метал заради толкова много народна "любоФ".Странно от какво се пазят.Та нали те са символ на свобода и човешки права.Необяснимо поведение за хора, които на никои нищо лошо не са направили.
  • #3
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Фак америка вива Рус ( преди 2 години )
    Страната на свободата, ама с най-много затвори в нея. Президента го крият в консерви, щото е много обичан човек. Кога ли и него ще го заменят с хуманоиден робот и холограма, подобно на б0клуците в кралския заден двор? Всъщност тайните на кортежа на полуумрелия изнасилвач на деца, наречен "президент" са именно такива - "подчинените" около него са всъщност шефовете, които му казват какво да прави, какво да говори и как да се държи. Там около тях е разковничето относно това кои сме, къде сме и т.н
  • #2
    19 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Толкова добре е пазен само и единствено от народната любов. Безспорно, много обичана личност...
  • #1
    15 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Страната на свободата. Всеки може да излезе въоръжен до зъби от Wal-Mart и да нападне президента ...