IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Почитателите на силния шум от ауспуха често имат психични проблеми

Проучване установи, че такива хора са опасни за околните

Поставянето на на модифицирана изпускателна система, вдигаща по-голям шум, показва желание за причиняване на неудобство на другите и е знак за психически проблеми. Това установи проучване на екип от учени от Университета в Западно Онтарио, цитирано от Car and Driver.


Nissan


Изследването показва, че хората, които са склонни да поставят специални ауспуси, издаващи по-силен шум на своите автомобили, имат склонност към садизъм, агресивност, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и хомосексуалност.

В случая проучването е направено сред група студенти от университена, на които са зададени поредица от въпроси относно отношението им към шумните коли и личностните им черти. Анализът показа, че инсталирането на по-шумна изпускателна система е свързано с проявата на агресия, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и отклонения в сексуалното поведение.

В много държави по света, в това число и България, силният шум от ауспуха се наказва със сериозни глоби, като на някои места автомобилите дори се спират от движение. В действие влизат и т.нар. „камери за шум“, които разполагат с устройство, отчитащо децибелите от всеки преминаващ в техния обсег автомобил. Ако то счете колата за твърде шумна, камерата прави снимка както на самото превозно средство, така и на регистрационния му номер.


0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    q ( преди 1 месец )
    Ми големи ауспуси имат пичовете, разработени. Искат да са забелязани, по един или друг начин.
  • #2
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Питали студенти какво мислят за нещо си?! Добре, че не питат мен какво мисля за нашите политици, че не знам как ще го опишат в статистиката си... Тези студенти имат ли шумни коли, отколко време ги ползват така... Питали стрина Нена какво мисли за макроикономически показатели...
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ха-ха ( преди 1 месец )
    и хомосексуалност - направо в затворя