IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Почитателите на силния шум от ауспуха често имат психични проблеми

Проучване установи, че такива хора са опасни за околните

Поставянето на на модифицирана изпускателна система, вдигаща по-голям шум, показва желание за причиняване на неудобство на другите и е знак за психически проблеми. Това установи проучване на екип от учени от Университета в Западно Онтарио, цитирано от Car and Driver.


Nissan


Изследването показва, че хората, които са склонни да поставят специални ауспуси, издаващи по-силен шум на своите автомобили, имат склонност към садизъм, агресивност, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и хомосексуалност.

В случая проучването е направено сред група студенти от университена, на които са зададени поредица от въпроси относно отношението им към шумните коли и личностните им черти. Анализът показа, че инсталирането на по-шумна изпускателна система е свързано с проявата на агресия, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и отклонения в сексуалното поведение.

В много държави по света, в това число и България, силният шум от ауспуха се наказва със сериозни глоби, като на някои места автомобилите дори се спират от движение. В действие влизат и т.нар. „камери за шум“, които разполагат с устройство, отчитащо децибелите от всеки преминаващ в техния обсег автомобил. Ако то счете колата за твърде шумна, камерата прави снимка както на самото превозно средство, така и на регистрационния му номер.


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    i'm-дртiйУАЙТB0 ( преди 1 месец )
    До н-р 3 и останалите в час: Ами те и прекалено добре изографисаните и изтипосани KYP0BEТИHKИ също така искат да бъдат непрекъснато забелязвани и присъсттвието им отчитено...и то подобаващо. Същата обичайна НАРЦИСТИЧНА девиация в техното поведение.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Като нищо. Те го те, днес Ралф Шумахер се изтипосал, че е "от нежния бряг на реката".
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    някой ( преди 1 месец )
    Значи в моторните спортове всички са с психични отклонения заради модофицираните системи....
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И ние дрътите мислим, че студентите са разглезени лигльовци, от които "чвор" за зеле не става, хеле пък американските студенти с техните "джендър стъдис", така че чувствата и представите са абсолютно взаимни и реципрочни.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Желанието за голям шумен ауспух и дремещ хомосексуален уклон - има логика
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Брех, аз ли не прочетох добре статията или вие въобще не четете. Това е допитване до група студенти какво им е мнението за шумните автомобили. Какъв факт е нечие мнение, като дори не знаем дали дадените група хора имат досег с такива хора или просто си пишат какво си мислят?! Аз не харесвам шумните автомобили, но аз не харесвам и мотористите по пътищата. За мен това са голяма група убийци и самоубийци. И сега какво - да ми запишат гласа като меродавно знание ли?!
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Много коне и големи двигатели трябва да означавате сериозен данък, колкото е каското поне, а за тунинговани и подобни директно да ги спират от движение до отстраняване на неизправностите.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Защо пък реши, че точно заради хомосексуалността на антиелектриците трябва да ги вкарват в затвора? На мен това въобще не ми пречи И какво правят в леглото си е техен проблем. Тяхна агресивност, садизъм, психопатия и манипулативност вредят на останалите и трябва да бъдат наказвани. Не знам защо тук толерират и дори подстрекават такова поведение, вместо да го ограничават.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Изследването показва, че хората, които са склонни да поставят специални ауспуси, издаващи по-силен шум на своите автомобили, имат склонност към САДИЗЪМ, АГРЕСИВНОСТ, ПСИХОПАТИЯ, НАРЦИСИЗЪМ, МАНИПУЛАТИВНОСТ и ХОМОСЕКСУАЛНОСТ" статията която повтаря моята теза за антиелектриците. Напълно дословно с моите думи. Очевидно моите думи не са само мнение, а факти, потвърдени от специалисти.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    А за мАтАристите важи ли , това за силния шум от ауспуха?