IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски хибрид измина 2727 км с един резервоар бензин

Постижението на BYD Qin L е много повече от официално декларираните 2100 км

В началото на юни в Китай започнаха мащабни изпитания на най-новия седан BYD Qin L, оборудван с хибридна задвижваща система DM-i от пето поколение. Стотици журналисти и блогъри получиха автомобили от производителя, за да ги тестват по различни маршрути.


BYD Qin L


Един от резултатите беше споделен от Лу Тиен, генерален мениджър онлайн продажби на гамата BYD Dynasty, към която принадлежи BYD Qin L. Той е карал колата по тестовите маршрут от Сиан до Дунхуанг с постепенно увеличаване на надморската височина. Автомобилът се е движил в режим „Еко“ и включен климатик, който през цялото време на пътуването е работил на автоматичен режим с температура 24 °C.

Повече от 95% от пътя е по магистрала, като в крайна сметка тази версия на BYD Qin L с по-малка батерия, която осигурява до 80 км пробег само на електричество, успява да измине впечатляващите 2727 километра с един резервоар бензин. А това е повече от официално декларираните от производителя 2100 км.

В друг тест и различен маршрут е използван Qin L DM-i с голямата батерия, позволяваща пробег от 120 км само на ток, като тази версия успява да измине 2266 км, преди да спре напълно.

Благодарение на тези впечатляващите резултати, показани по време на реални изпитания, BYD Qin L беше определен като „истинско индустриално чудо“. И не е чудно, че хибридният седан бързо се превърна в хит на пазара в Китай.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Вие сте егати хората - на кого ги задавате тези въпроси?!? Вземете потърсете и прочетете! До 4 - казва се - потърси в интернет. До 3 - в интернет има датеайлно описание на теста
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    и колко е резервоара на тоя китайка никъде не се казва хахаха
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И как версията която може да се движи 50% повече на ток, изминава 500км по-малко? С каква скорост е постигнат този рекорд на това истинско индустриално чудо, с колко гориво? Да не се окаже че в багажника му е имало още 100л резервоар? И на кой точно са му нужни 2727 км с едно зареждане? Нали 400км пробег на електричките били достатъчни за всички?Само трябвало да се зареждат по-бързо и сме готови. Другото било капризи?
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ето как китайците слагат всичко в менюто и оставят клиента да избере. Ако желае хибрид, а ако иска може и чист електромобил. Акио Тойода постоянно говори за това меню с всичко в него, но ако потърсиш електромобил казва, че току-що свършиха и да си избереш нещо друго от менюто. За разлика от японците, китайците не наблягат на приказките, а на делата.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това е нищо. Хибридите на Toyota са много по-добри и харчат само 1,5 на 100 според производителя. Затова Toyota си позволява да им слага 40 литрови резервоари с които се изминават от 600 до 800 км на магистрала. Има доста собственици на хибриди, нека споделят колко могат да минат с един резервоар на магистралата докато им "светне лампата" на резервата?