IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски хибрид измина 2727 км с един резервоар бензин

Постижението на BYD Qin L е много повече от официално декларираните 2100 км

В началото на юни в Китай започнаха мащабни изпитания на най-новия седан BYD Qin L, оборудван с хибридна задвижваща система DM-i от пето поколение. Стотици журналисти и блогъри получиха автомобили от производителя, за да ги тестват по различни маршрути.


BYD Qin L


Един от резултатите беше споделен от Лу Тиен, генерален мениджър онлайн продажби на гамата BYD Dynasty, към която принадлежи BYD Qin L. Той е карал колата по тестовите маршрут от Сиан до Дунхуанг с постепенно увеличаване на надморската височина. Автомобилът се е движил в режим „Еко“ и включен климатик, който през цялото време на пътуването е работил на автоматичен режим с температура 24 °C.

Повече от 95% от пътя е по магистрала, като в крайна сметка тази версия на BYD Qin L с по-малка батерия, която осигурява до 80 км пробег само на електричество, успява да измине впечатляващите 2727 километра с един резервоар бензин. А това е повече от официално декларираните от производителя 2100 км.

В друг тест и различен маршрут е използван Qin L DM-i с голямата батерия, позволяваща пробег от 120 км само на ток, като тази версия успява да измине 2266 км, преди да спре напълно.

Благодарение на тези впечатляващите резултати, показани по време на реални изпитания, BYD Qin L беше определен като „истинско индустриално чудо“. И не е чудно, че хибридният седан бързо се превърна в хит на пазара в Китай.


0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    До друг гост - точно защото чета и се интересувам, знам какво може тази кола! Коментирам конкретната статия, а не "каквото пише в нета" Има си стандарти за измерване на разход и пробег!Кой какви нагласени спускания си прави за да излизат хвалебствени статии за китайските каручки е повод за смях, а не да си мълчим, щото "пишело в нета"
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Като се замислих, не сте виновни вие, а авторът на статията! В крайна сметка, защо да ходите да дочитате в друга статия?!?
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Само да допълня - това не е лъжа - всичко е описано - просто го няма в тази статия
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    До 21 - Ех... защо спорите, а не четете :-) Наистина е имало надолнище и то е описано - има го в нета. Както пише тук по принцип и дават 2100 км, а шефа просто е тръгнал на някъде и е направил 2727. Освен това се е движил по-бавно - ако не се лъжа макса е бил 100, а той е карал с 80(не ми се търси статията пак)
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    До 13 - Хибрида с "по-голямата" батерия е с 5квч по-голяма батерия!Ще споделиш ли колко тона са 5квч батерия, че оказват влияние от 500км пробег! На теория а и на практика, ако тази хибридна система е толкова ефективна от към рекуперация и ефективност на батерия и ел. двигател, това инжинерно чудо с по-голяма батерия трябва да минава 500км повече, а не 500км по малко!Разковничето е в "в друг тест по друг маршрут" Което ясно показва,че маршрута за рекорда е .... надолнище!
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    До 10 - т.е. твърдя,че "рекорда" е изключително нагласен!Единственото което не са добавили в благоприятните условия е камиони на народната армия с големи вентилатори да духат за д колата!Но понеже много им вярваш,за да докажеш, че греша съм готов да се хвана на бас, че ако си купиш такава кола и в България изминеш 2727км с едно зареждане, ще ти платя стойността и двойно!Чакам да видя клип в тубето с IBANти отдолу!
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тя и една Телса мина 1200 км ... ама същата, не моа закарам до Ст.З. с нея ...
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Вярвам на китайците.Преди време показаха безпилотен трактор с изкуствен интелект.Сам си сипва гориво сам се поправя сам оре,бранира ,полива,пръска и тн.После се оказа че е анимационен филм
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 1 месец )
    Дизела почина
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ако не беше океана още по голям пробег щеше да напишат мисля че сичкото римляни не могат да лъжат така както азиатците имай предвид всичкото китайци корейци японци и руснаци