IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски хибрид измина 2727 км с един резервоар бензин

Постижението на BYD Qin L е много повече от официално декларираните 2100 км

В началото на юни в Китай започнаха мащабни изпитания на най-новия седан BYD Qin L, оборудван с хибридна задвижваща система DM-i от пето поколение. Стотици журналисти и блогъри получиха автомобили от производителя, за да ги тестват по различни маршрути.


BYD Qin L


Един от резултатите беше споделен от Лу Тиен, генерален мениджър онлайн продажби на гамата BYD Dynasty, към която принадлежи BYD Qin L. Той е карал колата по тестовите маршрут от Сиан до Дунхуанг с постепенно увеличаване на надморската височина. Автомобилът се е движил в режим „Еко“ и включен климатик, който през цялото време на пътуването е работил на автоматичен режим с температура 24 °C.

Повече от 95% от пътя е по магистрала, като в крайна сметка тази версия на BYD Qin L с по-малка батерия, която осигурява до 80 км пробег само на електричество, успява да измине впечатляващите 2727 километра с един резервоар бензин. А това е повече от официално декларираните от производителя 2100 км.

В друг тест и различен маршрут е използван Qin L DM-i с голямата батерия, позволяваща пробег от 120 км само на ток, като тази версия успява да измине 2266 км, преди да спре напълно.

Благодарение на тези впечатляващите резултати, показани по време на реални изпитания, BYD Qin L беше определен като „истинско индустриално чудо“. И не е чудно, че хибридният седан бързо се превърна в хит на пазара в Китай.


0 от 500
  • #35
    4 rate up comment 1 rate down comment
    BUDI ( преди 2 седмици )
    Българина е Тома неверни.Той не вярва на себе си та да вярва на някаква велика държава като Китай.
  • #34
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Колко ( преди 2 седмици )
    Колко литра е резервоара?
  • #33
    0 rate up comment 2 rate down comment
    К2К ( преди 2 седмици )
    Големи реклами, голямо чудо!И колко ще струва? И кога ще е на пазара? И какъв е резервоара за бензин?След 10 години, след като си продадат електричките дето минават 100-200 км.
  • #32
    1 rate up comment 1 rate down comment
    vagabo ( преди 2 седмици )
    И къде видя 200л резервоар? Анонимния ?
  • #31
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    С 200 л. резервоар, не ли малко, малко?
  • #30
    9 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 2 седмици )
    Китайците скоро ще са технологични лидери.
  • #29
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 седмици )
    Направил го е с рекламна цел естествено, но пак казвам, че те дават 2100км и това няма претенция да е стандартизиран тест. Както виждаш, те са казали, че по друг маршрут, с по-голямата батерия, са направили с 500км по-малко
  • #28
    3 rate up comment 7 rate down comment
    РУК ( преди 2 седмици )
    До друг гост -" а шефа просто е тръгнал на някъде и е направил 2727" мойтемъде! Просто тръгнал на 2727км "шефа", щото нямал кво друго да прави и що да не навърти някой километър, по маршрут подходящ за хибриди, с ниска скорост! Плащат ли ти да ги пишеш тия глупости или толкова си можеш?
  • #27
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 седмици )
    Ами аз ги изчетох другите в нета и в коментарите си само уточнявам какво съм прочел :-) Защо коментирам тук... това е единствения български сайт за автомобилни новини който знам и чета :-)
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 2 седмици )
    До друг гост - ти що висиш да коментираш под тази статия, а не ходиш по "другите в нета"?