IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BYD предизвиква Toyota и VW с нова хибридна технология

Тя позволява над 2000 км пробег със заредена батерия и пълен резервоар

Китайският производител BYD представи най-новата, пета версия на своята хибридна технология, насочена към подобряване на икономията на гориво и намаляване на разходите на собственика. Тя ще позволи на компанията да се конкурира с автомобилни гиганти като Toyota и Volkswagen.


BYD


Новата технология беше демонстрирана лично от председателя на BYD - Ван Шуанфу, като нейното най-голяма предимство е ниският разход на гориво - около 2,9 л/1,00 км. С напълно заредена батерия и пълен бензинов резервоар хибридната система позволява пробег до 2100 км.

Като част от презентацията бяха представени седаните Qin L и Seal 06, оборудвани с новата хибридна технология, като цените на двата модела започват от 99 800 юана. Според компанията използването на новата технология може да спести на собствениците до 9682 юана (1361 долара) годишно в разходи за гориво в сравнение с традиционните бензинови модели.

От BYD допълват, че засега с новата технология са оборудвани само автомобили, предназначени за китайския пазар, но скоро това ще се промени и хибридните агрегати ще се появят и на модели да чужбина.

В последните месеци BYD буквално преобърна китайския автомобилен пазар с големи намаления на цените за сметка на рентабилността, а ценообразуването на новите хибриди може допълнително да разпали ценовата война. Миналата година компанията е продала 3 милиона коли и е доставила почти 1 милион тази година до април. От всеки два хибрида, продадени в Китай, един е BYD, което подчертава ключов двигател на приходите и печалбата за компанията.

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    дедо ( преди 2 седмици )
    Това журналята пак не са си научили урока. Като ми ги лансирате тези цифри. Защо никога не пишете колко литра побира резервуара 30 или 300 литра ?
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Това е електромобил с ДВГ който произвежда необходумото електричество. Хибридите на Тойота с автомобили с ДВГ с система генератор-двигател които правят Двигателят по ефективен, при ниски скорости 0-80, и при много високи 120+ Няма хибрид на Тойота който мо е да измите 2100км с 60л бензин
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Аз карам Тойота от 16 години." - Това за хвалба ли е, колега? Ако за 16 г. не си разбрал каква CARуца караш, как да ти вярваме на мненията?
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дзи ( преди 1 месец )
    Купувайте Петър Захариев, и се насладете на 2000-те хиляди километра ;)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Образованието ( преди 1 месец )
    би било от полза, дори за журналистите.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кокорчо ( преди 1 месец )
    "като нейното най-голяма предимство е ниският разход на гориво - около 2,9 л/1,00 км. " Явно никой не вижда това 290л/100км.
  • #9
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Аз карам Тойота от 16 години. Ти от колко караш Тесла или китайски електромобил? Кой е сектанта с безпрекословна вяра е ясно и на малките деца.
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    До 7 ( преди 1 месец )
    По-скоро ти се разкриваш като сектант, който не вярва на факти, а само в правата ВЯРА на toyota. Вяра Вяра Вяра Вяра! Toyota, казва (манипулации), а вие ВЯРВАТЕ!
  • #7
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 3: "китайците изпреварват toyota дори при хибридните технологии, защото имат по-добри батерии и двигатели" Ха-ха, форумния *** се саморазкри.
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Просто е много плоска лъжа освен ако не сравняват с G класа АМГ :D