IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg откри причината за запалването на Jesko

Хидравличен теч на масло е виновник за инцидента в Гърция

Преди около две седмици Koenigsegg Jesko изгоря напълно в Гърция, като при инцидента нямаше пострадали. Шведският производител проведе собствено разследване на инцидента и обяви, че е открил причината за проблема. Koenigsegg също така се съгласи да смени колата на собственика безплатно.


Koenigsegg Jesko пожар


„Резервоарът за гориво, двигателното масло и системите за трансмисионно масло все още бяха непокътнати в автомобила след потушаването на пожара и не бяха засегнати от огъня или източника на огъня“, каза главният изпълнителен директор Кристиан фон Кьонигсег в писмо, публикувано в Instagram.

„Въпреки това имаше ивица от хидравлична течност по пътя зад колата. Като се има предвид това, ние проверихме хидравличната система, която е единствената система, която съдържа тази течност. Когато разгледахме по-отблизо колата, също забелязахме, че хидравличният маркуч под налягане в задната част на превозното средство беше повреден. Това, съчетано с изтичащата на пътя хидравлична течност, ясно показва, че това е причината за пожара.“

След пожара Koenigsegg помоли клиентите на Jesko да спрат да използват превозните си средства до изясняване на причините за инцидента. Компанията ще провери хидравличните тръбопроводи на всички Jesko - както на доставените на клиенти, така и на тези, които се произвеждат в момента. За следващата седмица е планирано пускане на софтуерна актуализация, която незабавно ще изключи хидравличната система, ако автомобилът открие теч.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Ако беше в България - 2-3 бинки на правилния човек и щяха да са асфалтирали още преди да е изстинала колата.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 2 дни )
    Кьонигсег и екипът му са маниаци. Ето защо в рамките на един човешки живот нашокаха канчето на Бугати, които са на 130-40 години и се имат за безспорния връх. Обърнете внимание, че ще сменят колата безплатно, нищо че има застраховка.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 дни )
    Ако всички производители работеха така, нямаше да има какво да коментираме туканка...