IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg показа хиперкола от злато

Една от 125-те бройки от Jesko получава детайли от скъпия метал

Koenigsegg подготвя пускането на новия си модел Jesko, който ще излезе в ограничен тираж. От хиперколата ще бъдат произведени само 125 бройки, като някои от тях ще бъдат напълно ексклузивни. Шведската компанията показа един такъв автомобил, който ще получи детайли от 24-каратово злато.


Koenigsegg Jesko


Скобите на огледалата, елементите на предния панел, част от задното крило и дори аеродинамичните елементи са украсени със скъпоценни материали. Специален акцент са линиите по покрива, които също получават златно покритие, което е комбинирано с елементи от карбон.

Тази бройки от Jesko е предназначена за каране на писта, като е оборудвана с активна аеродинамика. Тя включва задно крило, специален дифузьор и страничен сплитер - всичко това позволява да се увеличи притискащата сила и съответно постигането на впечатляваща скорост от 480 км/ч.


Koenigsegg Jesko


Задвижването на хиперколата става с 5,0-литров V8 двигател, който развива мощност от 1280 к.с. при използването на стандартен бензин. Ако в резервоара бъде сипано гориво Е85, тогава мощността на задвижващата система се увеличава до 1600 к.с. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична, като задвижва задните колела.

От Koenigsegg не посочват цената на този автомобил. Известно е само, че той е направен по поръчка на клиент на компанията.


Още снимки на ексклузивната хиперкола - вижте в галерията:


0 от 500