IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg обеща 500 километра в час!

Шведската компания ще атакува неофициалния световен рекорд на Bugatti Chiron SuperSport

Шведският производител на хиперавтомобили Koenigsegg смята съвсем скоро да атакува неофициалния световен рекорд за скорост, като преодолее границата от 500 километра в час. Новината бе потвърдена от самия Кристиян фон Кьонигсег в интервю за изданието Carup. Според основателя на компанията новият Koenigsegg Jesko Absolut е напълно в състояние да счупи рекорда.
   
   
Koenigsegg Jesko Absolut
  
    
През 2019 предпроизводствена версия на Bugatti Chiron SuperSport 300+ постигна 490.47 км/ч на тестовото трасе на VW в Ера-Лесин и до днес си остава най-бързият серийно произвеждан автомобил на планетата. Рекордът не бе признат от "Гинес", защото бе постигнат в една посока, а официалното регистриране на рекорда изисква средно аритметично от максималните скорости в две противоположни посоки. Въпреки това постижението на Chiron е цели 42 км/ч по-добро от официалния рекорд, притежание на Koenigsegg Agera RS.
  
    
Koenigsegg Jesko Absolut
  
    
Сега Кристиян фон Кьонигсег смята, че може да подобри това със сериен автомобил, обут със стандартните за него гуми. Koenigsegg Jesko Absolut има същия двигател като обикновения Jesko - 5-литров V8 с туин турбо и 1625 конски сили максимална мощност (с гориво Е85). Основната разлика е в допълнителния аеродинамичен пакет, който прави Absolut доста по-бърз на правите, и в по-мекото му окачване. "Нашите теоретични модели показват, че можем да надминем 500 км/ч. Сега искаме да го покажем и в действителност", обясни фон Кьонигсег. Освен всичко, шведите се заричат да направят рекорда на обществен път (затворен за движение, разбира се), а не на специално пригодени тестови трасета, както постъпиха Bugatti и SSC с тяхната Tuatara. В момента компанията търси подходяща, достатъчно дълга пътна отсечка. "Най-вероятно няма да е в Швеция, а в чужбина", поясни фон Кьонигсег.
 
  
От Benz Velo до Aguera - историята на рекорда за скорост (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Цецо ( преди 2 месеца )
    Дайте на мис силикон да кара, ще го подобри с една ръка,с другата ще прави за Тик Ток клип...
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 2 месеца )
    Тук 1 друг авто-сайт съвсем убедено твърди, че скоро КРАЛските ШВЕДски ЯЙЧИЦА ще си имат собствен шоу-рум на големия булевард в кв. Лозенец, където се продавали били още RR + BMW...и БГ става 8-та държава в ЕU, която официално ще ги представлява... И доколкото знам и помня, моделите им стартират от 3-5 милки в ЕВР0 /без екстрите!/ Май че, наистина ми се струва, че тук тия - ново-милионерите с лопата да ги ринеш...
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Най- бързият електрокар е 412 км/ч (Nevera). Защо така, Мите, да не прегряват или им свършва тока като наберат?"Отговора е елементарен и се състои от две думички, които са коментирани хиляди пъти - гуми и спирачки.Дори елементарна Тесла за 90 хиляди долара, може да вдига 350 км в час, когато е обута в правилните гуми и има правилните спирачки. След монтажа на този комплект, се отключва електронното ограничение на скоростта. Комплекта струва 20 000 долара и е безсмислен за ежедневието.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    87-*** на Нюрбургринг жълтата птица
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    О, има попадения ( преди 2 месеца )
    Жълтия RUF CTR , който не е гледал клипа да си го пусне ! N
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Фактически ( преди 2 месеца )
    Никой не кара с тази скорост. Просто я достигат и веднага започват да намаляват за да им стигне пистата да спрат. При шофиране с 500 км в час, за минута се изминават 8,33 км. Кой ще затвори 25 км повече обществени пътища, за да ги освободи за някакъв който иска да си прави кефа да шофира три минути С 500 км/ч? А представяш ли си В какво състояние трябва да бъде настилката и че не трябва да има никакъв завой за тези 25 км.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 2 месеца )
    Дали на тая скорост че кара повече от 2-3 минути
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Най- бързият електрокар е 412 км/ч (Nevera). Защо така, Мите, да не прегряват или им свършва тока като наберат?
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Скоро в ЕС електронно ограничение 130, какви 500 ***!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ти мани майтап, но за да го твърди основателя на фирмата най-вероятно вече са го достигали неофициално!