IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чудовищно: Koenigsegg добави още 600 коня на Gemera

Вече можете да имате хиперавтомобила с V8, вместо с трицилиндров мотор, и с 2750 Нм въртящ момент

При дебюта си през март 2020, Koenigsegg Gemera бе представен с комбинация от двулитров 3-цилиндров мотор и три електромотора, развиващи общо 1700 конски сили. Никой не би го нарекъл скромно - но сега се оказва, че през цялото време компанията е криела още по-силен коз в ръкава си.
   
   
Koenigsegg Gemera V8
Кристиян фон Кьонигсег представя Gemera с V8
  
      
На церемонията за разширяването на фабриката Кристиян фон Кьонигсег показа на сцената версия на Gemera, при която двулитровият мотор е заменен от 5-литров V8 с туин турбо. Той добавя смайващите 600 конски сили към максималната мощност, докарвайки я до общо 2300. Това се постига при използване на Е85 гориво, с 15% съдържание на етанол. Максималният въртящ момент достига до умопомрачителните 2750 Нютонметра - което означава, че ще ви трябват и доста специални гуми, за да издържат на такъв нечовешки тормоз. Това е с над 700 Нм повече от Bugatti Veyron Super Sport, и дори с около 400 повече от чудовищния електрически Rimac Neverra. Ferrari SF90 Stradale, което е рекордьорът по въртящ момент в актуалната гама на италианската компания, има едва 800 Нм.
   
    
Koenigsegg Gemera V8
Съотношението от 0.77 конски сили на 1 кг тегло се отнася за трицилиндровата версия. При V8 варианта конете са повече от килограмите, макар точното тегло да не е оповестено все още
  
     
Осемцилиндровият мотор работи с 9-степенната Light Speed Transmission, собствена разработка на шведите. Впрочем цената на тази доработка е също толкова впечатляваща, колкото и ефектът от нея: за да минете от три на осем цилиндъра, ще трябва да доплатите 400,000 долара.

Предлаганият като опция двигател не е единствената промяна в Gemera, показана вчера. Koenigsegg вече може да монтира нормални странични огледала вместо ефектните, но изискващи привикване камери, които използваше в оригиналната демонстрационна кола. Основната причина е, че камерите все още не са законни на някои основни пазари като САЩ например.
  
     
Koenigsegg Gemera V8
   
     
Разширението на завода включва нова зона за сглобяване, салон за клиенти, изпитателен център, пространство за събития, шоурум, търговски площи и допълнителни складове. Koenigsegg изгражда и специална тестова писта. Въпреки че разширяването е завършено, първите доставки на Gemera към клиенти ще започнат едва през 2025. Koenigsegg планира да произведе 300 бройки от хиперавтомобила.

Koenigsegg изчислява, че "обикновеният" 3-цилиндров Gemera може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди, и да постигне максимална скорост 400 км/ч. Автомобилът има задвижване на четирите колела, завиващи задни колела и векторно разпределение на въртящия момент. Батерията на хибридното задвижване осигурява пробег до 50 км само на електричество.

Като за хиперкола, Gemera е изненадващо луксозен и отвътре. Има удобства като четири отопляеми седалки, осем поставки за чаши (някои от които - с отопление и охлаждане), предни и задни екрани на информационно-развлекателната система, 3-зонов климатроник, предни и задни безжични зарядни за мобилни устройства.
    
         
Още снимки на Koenigsegg Gemera вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 6 ( преди 9 месеца )
    Еми нормалната Гемера с 3 цил е малко над 1800 кг. Тази ще е по-тежка, ясно, *** не вярвам разликата между 2 литра и 5 литра мотор да е половин тон...
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до #4 ( преди 9 месеца )
    И ти си така. Когато трябва да напишеш нещо умно, то излиза нещо много тАпо, а когато искаш да е тАпо, излиза още по-тАпо. Примерът ти с русалките например е супер тАпо нещо. Мога да ти обясня, но няма да разбереш. А колкото до този хибрид, то той е просто брутален. Невероятни характеристики просто.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До къртач/нещастник ( преди 9 месеца )
    Личи си, че си виждал автомобили само в списанията и компютърните игри. Без да заемам позиция Гемера или Невера, изказването ти е лишено от всякакъв смисъл и обективност.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    конете > килограмите !?!?!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    F-off ( преди 9 месеца )
    До: #4 Мхм....все неща, които само ти си сънувал.....
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Гемерата е хибрид ( преди 9 месеца )
    Хибридите са като русалките: като ти трябва риба - получаваш жена. Като ти трябва жена - получаваш риба.
  • #3
    1 rate up comment 10 rate down comment
    КЪРТАЧ ( преди 9 месеца )
    Мхм. С едно леко уточнение. Лаптопчето в буксата на Nevera, вдигат се едни коефициенти на контролера и Гемерата става на точка в огледалото. Тоест 2 леки уточнения: електромоторът може да понася претоварване, без да се повреди. ДВГ ражда карантия как му кихнеш накриво. Опааа: 3 леки уточнения: при изчерпване на батерията на Гемера, тя остава на единия V8, демек стокова Nevera ще му къca гащете. Другия път преди да пееш опело, ходи първо на училище да не се излагаш като кифладжия.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хубава кола, 4х4, отопляема поставка - че зимата да не ти изтива кафенцето от машината
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Страхотен автомобил. Ама не ми влиза в бюджета за автомобил, а вероятно само обслужването и горивото на месец ще е повече отколкото вноската ми за лизинга на сегашния автомобил.