IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla не успява да продава произведените автомобили

За първото тримесечие компанията е натрупала близо 50 000 превозни средства (ВИДЕО)

Темповете на производство на електрически превозни средства на Tesla сериозни изпреварват продажбите. През първото тримесечие на 2024 г. производството е надвишило продажбите с 46 561 автомобила, съобщават от компанията.


Tesla паркинг


Произведените електромобили трябва да се съхраняват в паркингите на фабрики, търговски центрове и дори летища. Една такава зона за съхранение на електрически превозни средства е паркингът на Chesterfield Mall, разположен на 32 км от Сейнт Луис. Останалите наематели ще напуснат на 31 август, като на негово място ще бъде изградено ново съоръжение със смесено предназначение на стойност 2 милиарда долара.

Отдаването на паркинги за произведените коли на Tesla се превръща в доходоносен бизнес, признава и собственикът на центъра Staenberg Group. В представителството на Tesla в Честърфийлд няма място за съхранение на превозните средства и над 300 електромобила са паркирани в Chesterfield Mall. Това беше потвърдено и от вицепрезидентът на производителя Тим Лоу.



Въпреки проблемите със съхранението, Tesla не забавя производството. Доказателство за това е видео от завода на компанията във Фремонт (Калифорния). Подобна е ситуацията и в Германия, където Tesla използва летище близо до малкия град Нойхарденберг, за да съхранява продуктите си. Шумът от превозващите ги трактори предизвика недоволството на местните жители.


0 от 500
  • #12
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Митичен,какво става с продажбите,май надолу е тренда,а? Ръстът за първото тримесечие къде се загуби? Опорката за липсата на складови наличности на Тесла се отече в канала.Всичко се продавало от конвейера и имало милиони поръчки.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    8 ( преди 2 месеца )
    Некой не ми хареса коментара .... Пожелавум му 1001 дефектна от глупавите снезори!
  • #10
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Електрическият балон се спука,дами и господа! Електрическата латерна нещо млъкна,спря тока от фотоволтаиците.
  • #9
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Адреналинката електричка как ще коментира непродадените Тесла? Къде изчезна обещания ръст на продажбите, 5 години по 20 процента ръст е 100%, пророчеството на нашият гадател звездоброец Теслю.
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ако имаше лостчета за чистачки съм съгласен че сензора е безсмислен. Но точно там е работата - Теслата винаги е на автоматичен режим изчислен от картината на камерата и далеч не е точно кога ще ти ги пусне ненужно.
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 6 - Сензорът за дъжд или по-скоро липсата му е нещо прекрасно за мен! Няма нищо по забавно от това, да ми преъкват чистачките през 3 секудни или като се изака някое птиче, да го разнесе из цяяяяяялото предно стъкло, мааазно змано ...
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до 2 ( преди 2 месеца )
    Това са неща които може да рекламира и оправдава висока цена. Но неща като бутони, парктроник, радар, лостчета за чистачки, сензор за дъжд и светлина, екран за шофьора няма. Ама на тях какво да рекламира - дори базова Дачия ги има. Дори липсата на някои от тези неща ги извърта като ползи.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да ги дават обезщетение на изгонените. Още 600 вчера. И другото интересно - от близо 3500 обяви за работа само в Америка, сега имат общо под 400 за целия свят, основно в Китай, малко в Европа.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 месеца )
    До 2 - има още джанти, цвят на интериор, волан и автопилот
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Тесльо ( преди 2 месеца )
    Не е верно, всичко е продадено!