IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla не успява да продава произведените автомобили

За първото тримесечие компанията е натрупала близо 50 000 превозни средства (ВИДЕО)

Темповете на производство на електрически превозни средства на Tesla сериозни изпреварват продажбите. През първото тримесечие на 2024 г. производството е надвишило продажбите с 46 561 автомобила, съобщават от компанията.


Tesla паркинг


Произведените електромобили трябва да се съхраняват в паркингите на фабрики, търговски центрове и дори летища. Една такава зона за съхранение на електрически превозни средства е паркингът на Chesterfield Mall, разположен на 32 км от Сейнт Луис. Останалите наематели ще напуснат на 31 август, като на негово място ще бъде изградено ново съоръжение със смесено предназначение на стойност 2 милиарда долара.

Отдаването на паркинги за произведените коли на Tesla се превръща в доходоносен бизнес, признава и собственикът на центъра Staenberg Group. В представителството на Tesla в Честърфийлд няма място за съхранение на превозните средства и над 300 електромобила са паркирани в Chesterfield Mall. Това беше потвърдено и от вицепрезидентът на производителя Тим Лоу.



Въпреки проблемите със съхранението, Tesla не забавя производството. Доказателство за това е видео от завода на компанията във Фремонт (Калифорния). Подобна е ситуацията и в Германия, където Tesla използва летище близо до малкия град Нойхарденберг, за да съхранява продуктите си. Шумът от превозващите ги трактори предизвика недоволството на местните жители.


0 от 500
  • #32
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До 25 ( преди 2 месеца )
    Значи след 10 дни ще станат 100К .... Хубаво е че клиента няма да чака, лошото за Тесла е, че всъщност все по-малко ги искат! Поредната партида уволнени се задава ....оптимизирани де ..
  • #31
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Ще ги продадат ( преди 2 месеца )
    не ги мислете! Сега като приемем еврото и се вдигне и цената на горивата и всички ще си напазаруват тесла да карат година и половина на евтин ток :D
  • #30
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Няма субсидии и никои не иска Тесла. Просто е.
  • #29
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 15: Тойота за 1 година е продала над 11 милиона коли. Тесла няма и милион.
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не забавят темпото, защото другия месец ще спрат фабриките и всички в неплатена до нова заповед
  • #27
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 26 ( преди 2 месеца )
    За антиматематиците това са адски много не продадени автомобили. Но както сметнах Това е производството за 10 дни и то не на пълен капацитет.
  • #26
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Sdf ( преди 2 месеца )
    Не ги мислете вие Тесла . Оказва се , че НЯМА друг производител който да печели от производство на електро коли . Те изкарват пари и СЛЕД като продадат колите не познавам някой , който да не плаща 12 месечно за свързаност .. това да си милиарди годишно . Ще ги продадат скоро
  • #25
    4 rate up comment 9 rate down comment
    До 22 ( преди 2 месеца )
    "Било хубаво че има 50к бройки на склад?! Ти сериозно ли?! Всяка от тези коли всеки ден струва пари да седи там" Колко пъти да обяснявам, че един факт не е нито добър, нито лош. Той е и двете заедно в зависимост от коя гледна точка го разглеждаш. Колко трябва да си функционално неграмотен за да не разбереш че в едно и също мнение съм написал че това е лошо за Тесла защото е с 2,5 милиарда приходи по-малко за тримесечието и добре за клиентите, че не чакат като преди? 50к се произвеждат за 10 дни
  • #24
    3 rate up comment 9 rate down comment
    До 22 ( преди 2 месеца )
    Я се разберете с другите антиелектрици японофили, които твърдят че за toyota се чака около година защото има огромно търсене.
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И този излишък идва след смъкване на цените и на лихвата до 1%