IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отново намали цените на основните пазари

Моделите на марката получават и нов софтуер

Американският производител Tesla отново намали цените на своите модели на основните пазари, включително в САЩ, Европа и Китай, на фона на спад в продажбите и пренасищане на запасите.


Tesla


В Китай началната цена на обновения Model 3 е намалена с 14 000 юана (1930 долара) до 231 900 юана (32 000 долара), показа официалния сайт на компанията в неделя. В Германия производителят на електромобили продава Model 3 със задно предаване за 40 990 евро, след като досега той струваше 42 990 евро.

Намаление на цените има и в много други страни в Европа, Близкия изток и Африка, потвърди говорител на Tesla. В САЩ още от петък марката продава с Model Y, Model X и Model S с 2000 долара по-евтино.

Промените идват, след като Tesla съобщи този месец, че глобалните й доставки през първото тримесечие са намалели с 8,5% до 386 810 бройки. Компанията е изправена пред намаляващо търсене на електрически превозни средства и засилваща се ценова война за EV, особено срещу по-евтините китайски конкуренти. На всичко отгоре Tesla беше принудена да изтегли всички произведени преди април Cybertruck заради проблеми с педала на газта, като всички разходи по сервизната акция ще бъдат за сметката на компанията.

В същото време Tesla обяви голяма актуализация на своя автомобилен софтуер с нов потребителски интерфейс, преработено приложение Spotify и много други промени. Компанията казва, че актуализацията ще бъде пусната тази пролет, като първоначално тя ще засегне Model 3 и Model Y, произведени след 2022 г., като ще им донесе нов потребителски интерфейс. Втората голяма актуализация е свързана с бета версията на Auto Shift, която ще дойде в актуализираните Model S и Model X.


Tesla


Собствениците на тези електрически автомобили на Tesla ще могат да използват екрана, който ще им подсказва за точното време за смяна на предавките, но автомобилният производител винаги е казвал, че целта е с течение на времето те сами да сменят скоростите.

Tesla подготвя и ново приложение Audible, което е предназначено за слушане на аудиокниги на Amazon. Съществуващото приложение Spotify на Tesla също получава актуализация. Сега шофьорите ще могат да споделят плейлисти между превозни средства и устройства, както и да регулират скоростта на възпроизвеждане на песните.

Tesla също казва, че Model S и Model X, моделна година 2021, ще имат нова функция, наречена Hands-Free Trunk. Когато тя се активира, багажникът на електрическата кола ще се отвори сам, ако стоите близо до задната част на колата с мобилен телефон. Американският автомобилен производител също обяви, че ще може да увеличи регенеративното спиране за актуализираните Model S и Model X.


0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Не върви нещо бизнеса, теслари.Кой производител намаля цената? Този,който произвежда повече, отколкото продава и складовете му са препълнени.В поредната статия пише спад от 8,5% за първото тримесечие,но за Теслю стоящ на челна стойка,било ръст.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    залежаха ли нещо? Другото, което ме учудва е откога Е-колите имат скорости? Признавам си, не са ми толкова интересни, затова наистина може да съм пропуснал