IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отново намали цените на основните пазари

Моделите на марката получават и нов софтуер

Американският производител Tesla отново намали цените на своите модели на основните пазари, включително в САЩ, Европа и Китай, на фона на спад в продажбите и пренасищане на запасите.


Tesla


В Китай началната цена на обновения Model 3 е намалена с 14 000 юана (1930 долара) до 231 900 юана (32 000 долара), показа официалния сайт на компанията в неделя. В Германия производителят на електромобили продава Model 3 със задно предаване за 40 990 евро, след като досега той струваше 42 990 евро.

Намаление на цените има и в много други страни в Европа, Близкия изток и Африка, потвърди говорител на Tesla. В САЩ още от петък марката продава с Model Y, Model X и Model S с 2000 долара по-евтино.

Промените идват, след като Tesla съобщи този месец, че глобалните й доставки през първото тримесечие са намалели с 8,5% до 386 810 бройки. Компанията е изправена пред намаляващо търсене на електрически превозни средства и засилваща се ценова война за EV, особено срещу по-евтините китайски конкуренти. На всичко отгоре Tesla беше принудена да изтегли всички произведени преди април Cybertruck заради проблеми с педала на газта, като всички разходи по сервизната акция ще бъдат за сметката на компанията.

В същото време Tesla обяви голяма актуализация на своя автомобилен софтуер с нов потребителски интерфейс, преработено приложение Spotify и много други промени. Компанията казва, че актуализацията ще бъде пусната тази пролет, като първоначално тя ще засегне Model 3 и Model Y, произведени след 2022 г., като ще им донесе нов потребителски интерфейс. Втората голяма актуализация е свързана с бета версията на Auto Shift, която ще дойде в актуализираните Model S и Model X.


Tesla


Собствениците на тези електрически автомобили на Tesla ще могат да използват екрана, който ще им подсказва за точното време за смяна на предавките, но автомобилният производител винаги е казвал, че целта е с течение на времето те сами да сменят скоростите.

Tesla подготвя и ново приложение Audible, което е предназначено за слушане на аудиокниги на Amazon. Съществуващото приложение Spotify на Tesla също получава актуализация. Сега шофьорите ще могат да споделят плейлисти между превозни средства и устройства, както и да регулират скоростта на възпроизвеждане на песните.

Tesla също казва, че Model S и Model X, моделна година 2021, ще имат нова функция, наречена Hands-Free Trunk. Когато тя се активира, багажникът на електрическата кола ще се отвори сам, ако стоите близо до задната част на колата с мобилен телефон. Американският автомобилен производител също обяви, че ще може да увеличи регенеративното спиране за актуализираните Model S и Model X.


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Сдф ( преди 3 седмици )
    Вие избихте рибата автомобила да ти подсказва кога да сменяш скоростите егати хита
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 3 седмици )
    И все пак ако само вдигаха бензина и дизела щеше да са над 3 лв защото е имало такива периоди след които пак го свалят
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 3 седмици )
    ... защото намалява печалбите. Всяко смъкване на цена, намалява печалбата. Ето виж в нашата родина - вдигат горивата и вдигат цените на "зависимите" продукти обосновано. След това падат цените на горивата, но цените на продуктите си остават. Защо, ще попиташ? Защото е хубаво за собствениците/търговците. И при следващо вдигане на цените на горивата пак... Сега разбираш ли защо всяко смъкване на цена е лошо за производител/търговец? Странно е за възрастен човек да задава такъв въпрос...
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    "за Тесла е много зле." Обикновено след изказване на такова мнение следва думичката изказване на такова мнение следва думичката "защото .... " А след това аргументи. Ти имаш ли идея защо е толкова много много зле?
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 7 ( преди 3 седмици )
    Е най-накрая някаква проява на мисъл! Всеки факт си има две страни и затова Когато кажеш факт все едно нищо не си казал, ако не му дадеш контекст от твоя гледна точка или от гледната точка на някой друг. Тесла има достатъчно накъде да сваля цените и да остане на печалба за разлика от останалите. Щом не го правиха на моменти дори вдигат цените, знаят че това няма да вдигне продажбите и причината е друга. Клиентите изчакват.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    МитичкЕ, зависи от къде гледаш.За клиента е добре,за Тесла е много зле.
  • #6
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Любопитно ( преди 3 седмици )
    Антиелектриците как определят новината за сваляне на цените? Добра ли е или лоша? Че те само изброяват факти без да им дават контекст. Много говорят и нищо не казват.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    Научи се какво е това понятие време и как да го използваш защото се излагаш за пореден път. Колко пъти да ти обяснявам че очаквам дори второто тримесечие да има някакъв спад на продажбите докато излезе обновеният модел У? Колко пъти трябва да ти се обяснява че говоря за продажбите които ще приключат през декември месец 2024 година. 31 декември за да съм по-точен за да не почнеш от първи да ме питаш. Изчакай началото на януари 2025 И тогава злорадствай, ако има за какво.
  • #4
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    При Тесла просто клиентите чакат новата Тесла У, но е факт и, че други марки вече пускат евтините си електромобили, а този на Тесла се очаква масово да е след 2 години
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 седмици )
    Имат скорости откакто Аутомедия направиха поредния традиционен грешен превод :D