IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi запазва S в моделите си, след като спечели спор китайци

Тежката съдебна битка срещу NIO продължи повече от две години

За автомобилните марки е много важно да поддържат висок имидж, като важна роля за него играят имената на моделите. Имена като A3, Golf или C-Class са добре познати от години и самото им споменаване веднага ги свързва с конкретни брандове. Това се отнася и за Audi, която има спортните марки S и RS в гамата си.


Audi S3


Те се утвърдиха на пазара на спортни модели, като давят ясна представа за предлаганите от Audi автомобили. Същото се отнася за M3 и M5 на BMW, както и за C 63 и A 45 на Mercedes. Постигането на подобен статус отнема много време, както и инвестиции в реклама и маркетинг от страна на производителя. И той няма как да остане безразличен, когато някой конкурент или нов играч на пазара се опита да му ги отнеме.

Точно такъв е случаят с Audi и NIO. Китайците навлизат ударно на пазар и се опитват да се възползват от германския имидж. NIO пусна моделите ES6, ES7 и ES8, като това са автомобили, които нямат нищо общо с Audi S6, S7 или S8, но фонетично звучат по идентичен начин. А това не се хареса на германците, които още преди 2 години заведоха дело срещу NIO в окръжния съд на Мюнхен.


NIO E6


На първа инстанция спорът беше решен още преди година в полза на Audi, но китайците не приеха решението и обжалваха. След повече от година извънсъдебни преговори всички варианти бяха отхвърлени от германците. Сега най-накрая съдът отново се произнесе отново в полза на производителя от Инголщад.

Засега няма индикации, че китайците ще опитат отново да оспорват решението на съда. От NIO заявиха, че са разочаровани от решението на съда, но то няма да повлияе на бизнеса на NIO в Европа и компанията ще продължи да дава приоритет на нуждите на клиентите си, като им предлага интелигентни първокласни електрически превозни средства и услуги в цяла Европа.“


Audi SQ6


Това би трябвало да означава, че NIO ще промени имената на моделите си, за да не се сблъскват с тези на Audi, които са на пазара от много по-дълго време.


0 от 500