IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz отново ще променя имената на свои модели

Германският производител призна, че е сбъркал с названията на електромобилите си

Новите електрически модели на Mercedes-Benz вече няма да имат обозначението EQ в името си. Германската производител обяви, че тази стратегия за разграничаване на моделите с ДВГ от тези с нулеви емисии е била голяма грешка. И това ще бъде променено при новите модели, които ще използват класическата названия, въпреки че EQ ще остане в гамата.


Mercedes-Benz EQE


Всъщност разграничаването по име на електрическите модели от тези с ДВГ е едно от най-големите предизвикателства за големите европейски производители. Audi се справи най-успешно, като използва названието e-tron, което беше добавено към търговското име на продукта. В същото време Mercedes и Volkswagen създадоха специфични подразделения - EQ и ID, което обаче е проблем в дългосрочен план.

Представителите на Mercedes признаха, че това е колосална грешка. Концернът похарчи колосални суми за реклама на електрическата марка EQ, но сега оказва, че това обърква клиентите и потребителите. И затова ще бъде направена промяна, без да се налага пълното изчезване на буквите EQ.

По време на изложението на потребителска електроника (CES) вицепрезидентът по автомобилното инженерство на Mercedes - Кристоф Старжински, който ръководеше и разработките на платформи за електрически автомобили, разкри какви промени в имената ще бъдат направени. На първо време те засягат двата нови модела на ток, които марката ще представи тази година - EQG и CLA.


Mercedes-Benz


„Получаваме оплаквания от клиенти и това от тези, които са най-лоялни към марката. Те така и не разбират защо тези съкращения се добавят в края на буквата на категорията, за да създадат имена, които нямат нищо общо с философията на производителя", обяснява Старжински.

По тази причина Mercedes ще промени начина, по който именуват електромобилите си, като ще запази обозначението EQ, тъй като то се е превърнало в силна марка за електрически технологии. В случая с електрическия CLA името ще започва с C, докато EQ ще бъде поставено накрая. Название като CLA 250 EQ напълно решава проблема, запазва двете букви, от които Mercedes не иска да се откаже, и прави разлика между задвижването. Съответно дизеловата версия ще се казва CLA 250 d, а хибридната - CLA 250 е.


0 от 500