IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Mercedes обединиха сили в мрежа от зарядни станции

Съвместното им предприятие не нарушава антитръстовата политика в ЕС, тъй като ще работи в Китай

Два от големите германски автомобилни производители - конкурентите BMW и Mercedes-Benz, създадоха съвместно предприятие, което вече получи одобрение от Европейската антитръстова комисия. Новата компания няма да представлява заплаха за конкуренцията в Европа, тъй като планира да работи изключително в Китай.


зареждане електромобил


Споразумението за сътрудничество е подписано между BMW Brilliance Automotive и Mercedes-Benz (China) Investment. Съвместното предприятие на BMW и Mercedes-Benz ще развива инфраструктура за зареждане в Китай, където търсенето на електрически автомобили е изключително голямо и расте с бързи темпове.

През следващите три години Китай планира да изгради най-малко 1000 ултрабързи зарядни станции и около 7000 конвенционални. Първите терминали ще се появят в най-големите градове на страната тази година. В бъдеще мрежата ще се разпространи и в други градове и региони на Китай, съобщава ithome.com.

Собствениците на електрически автомобили, произведени от BMW и Mercedes-Benz, ще имат достъп до изключителни услуги като свързаност и зареждане, онлайн резервации и други функции. Съвместното предприятие планира в крайна сметка да започне да доставя енергия от възобновяеми източници, така че китайските клиенти да могат да се насладят на чисто зареждане.


0 от 500