IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo сменя имената на два модела

Електрическите XC40 Recharge и C40 Recharge станаха EX40 и EC40, и получиха още мощност

Volvo разширява гамата си през последните години и портфолиото на марката стана малко объркващо. Шведският производител обаче има готово решение, като занапред изцяло електрическите и плъгин хибридните модели вече няма да имат суфикс „Recharge“ в името си.


Volvo


В резултат на това моделите XC40 Recharge и C40 Recharge вече са заменени съответно от EX40 и EC40. Те се присъединяват към други електрически превозни средства на Volvo, включително по-малкия кросоувър EX30, пълноразмерния SUV EX90 и минивана EM90, който се предлага само в Китай.

В същото време plug-in хибриди като XC60 Recharge, S60 Recharge и други получават суфикса „T6“ или „T8“, в зависимост от комбинираната мощност. Това обозначение беше използвано преди за бензинови модели, но ще се промени, когато Volvo премине към изцяло електрическа гама след 2030 г.


Volvo


Освен нови имена двата модела получават и някои подобрения. Версиите с два електромотора вече има допълнителен софтуерен пакет за повишена ефективност. той ще е достъпен за някои пазари, като отключва 36 к.с. и така мощността се увеличава до 436 к.с. Това ще доведе и до по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч, но данните не се посочват. Досега времето за това беше 4,7 секунди.

Volvo казва, че има още няколко електрически превозни средства в процес на подготовка, преди да стане изцяло електрически до края на десетилетието. Марката има да извърви дълъг път, като се има предвид, че продажбите на автомобили с нулеви емисии възлизат на едва 16% от общите през 2023 г.


Volvo


Миналата година компанията постави рекорд, когато общите доставки достигнаха 708 716 превозни средства, от които 113 419 бяха електрически превозни средства, което е със 70% повече от 2022 г.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    2-ри, колкото и да не ти се вярва, така е. Факт е че могат да се мерят с новите по мощност и комфорт и т.н - но много тях не са еднодневки като сегашните. Както ти е казал 1 помнят се модели като като 960, 850... надали някой помни С60. Като и при БМВ примерно се помни Е38, Е30.. ама никои не помни Е60? При другите марки и модели е сходно. Класиката Голф 2 ГТИ...
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    айде сега спомени едно време какви коли имаше
  • #1
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    След 850, 940/960 тези не са правили кола така, че как се казват съвременните китайчета няма никакво значение.