IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan се превърна в амфибия заради потопа в Дубай

Стотици скъпи коли нямаха този късмет и останаха под водата (ВИДЕО)

Пътищата се превърнаха в реки, а колите бяха отнесени от придошли води в Дубай. С изключение на електрическо Porsche, което мина като амфибия през булеварда-езеро, сякаш нищо не се е случило.

 
Дубай


Пътищата се превърнаха в реки в Дубай след проливните дъждове и наводнения, които удариха емирството. Властите наредиха на всички да си останат по домовете, тъй като дори международното летище се превърна в голямо езеро. Дъждът е необичаен в ОАЕ , така че много пътища нямат дренажни системи. Така мрежата не може да поеме сериозно количеството вода и всичко се наводнява.
 
 

Дубай, потоп


По улиците настъпи апокалипсис от изоставени коли, които се събираха по теченията и трупаха, докато останат напълно потопени . На снимки, обикалящи онлайн пространството, луксозни автомобили плуваха като лодки. Шофьорите ги оставяха наа милостта на бурите, за да се спасят.

Шофьор на Porsche Taycan се опита да премине през наводнен булевард в Дубай. Електрическата кола бавно се носеше към противоположната страна, видимо суха, а водата достигна до вратите. Смелчагата, за когото явно рискът да хвърли на боклука няколко десетки хиляди долара, не е е проблем, привлече куп кибици. Те започнаха да снимат с телефони. Безстрашният шофьор продължи по пътя си.



Въпреки че повечето очакваха електрическата система да даде на късо и горкият Taycan да спре, водачът успя да върне автомобила обратно на  сух асфалт.  И отпраши, сякаш нищо не се е случило.
 
 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Ето че електромобилите имат и предимства, за които автомобил с ДВГ не може и да мечтае. Ако няма шнорхел, потапянето във вода до предния капак гарантира воден удар от засмуканата в цилиндрите вода.