IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямото Porsche излезе по пътищата

Кросоувърът с кодово име K1 ще бъде най-големият и най-скъп модел на марката

Прототип на нов модел на Porsche - голям, електрически кросовър, беше забелязан на пистата „Нюрбургринг“ и по пътищата около нея, съобщава британското изданеи Autocar, като разкрива подробрости за модела.


Най-голямото Porsche


Електрическото Porsche с кодово име K1 ще бъде най-големият и най-скъп кросоувър на германсканта марка. Той ще бъде представен през 2027 година, а цената на топ-версията на модела ще е почти 200 000 евро.

Изпълнителният директор на Volkswagen Group - Оливър Блюм, посочи, че ключовите пазари за седемместния модел ще бъдат САЩ и Китай. Основният конкурент на електрическата кола ще бъде SUV-то Mercedes EQS.


Най-голямото Porsche


От снимките се вижда, че новото Porsche K1 прилича в профил на Cayenne, но е значително по-голямо – дължината му ще надхвърля 5 метра. Предната част е направена в духа на електрическите Porsche Macan и Taycan.

Електрическият кросоувър Porsche K1 ще бъде изграден на новата платформа SSP. За него се подготвят електрически инсталации за задвижване на четирите колела с 920-волтово оборудване, което ще позволи свръхбързо зареждане.


Най-голямото Porsche


Батерия с капацитет над 100 kWh ще дава възможност за пробег от над 700 км. Известно е също, че електрическият кросоувър на Porsche ще получи автопилот, контролирани задни колела и въздушно окачване с променлив клиренс.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    #1 ( преди 3 седмици )
    Карат си джиБовете, мръсниците, а? Грамотници разни...
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 3 седмици )
    Джантите ли са различни, снимките ли са криви, не знам, но има стойка на картоф.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    2 ( преди 3 седмици )
    Ммм. Малък ми се види. Може и още ... Викам що не почнат направо с размер на камион? Викаш "ей ся земам Сканията и среща на центъра". А иначе фон дер Чумица иска да забрани "големите" коли европейските градове. Да , ама само за бедняка. За богоизбраните забрани няма да важат. Тей щото в центъра на много европейски градове с дизелова кола не може, ама с 8,0 литров Додж може.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Още един гоуем черен джиб за избиване на комплекси