IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Резултатите на Toyota доказват, че хибридите имат бъдеще

Продажбите на Prius скочиха 138%, като моделът изпреварва bZ4X и Lexus RZ взети заедно

Японският производител Toyota обяви данни за продажбите за първото тримесечие на 2024 г. във вторник, като основните новини идват от продажбите на Prius. Популярният хибрид на компанията отчита 138,6% увеличение на продажбите през първите три месеца на годината. Това означава 13 327 продадени бройки в сравнение с 5586 единици през 2023 г.


Toyota Prius Prime


Факт е, че Prius все още е далеч от най-популярните модели на Toyota, но резултатите му показват, че хибридите няма да изчезнат скоро. За сравнение, продажбите на изцяло електрическата Toyota bZ4X достигат 1897 бройки през същия период. Това е увеличение от 11,7%, но все още доста под нивата на Prius.

В същото време Lexus RZ регистрира 1603 продажби, което означава, че Toyota е продала общо 3500 електромобила в момент, когато много хора смятаха, че изцяло превозните средства с нулеви вредни емисии ще излетят нагоре.

Като цяло, продажбите на Toyota Motor в Северна Америка са се увеличили с 20,3% от началото на годината, като това се дължи основно на резултатите на Prius, RAV4, Corolla и Corolla Cross. Всички тези модели се предлагат в хибридни версии, както и все ще популярният Camry, който при които се отчита 18,6% увеличение спрямо предходната година (78 337 продажби). Tundra също се възползва от стабилни продажби с 31% ръст с 36 215 продадени бройки, като и при него хибридна версия се представя добре.

Добрите резултатите на Prius се дължат и на факта, че новото поколение на модела е сериозно подобрено спрямо предшественика си. Версията Prime изминава 70 км в изцяло електрически режим и разполага с мощност от 220 к.с. Затова и не е изненада, че много потребители залагат на нея, вместо да се задоволят с електрическо превозно средство.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Абе шваба ( преди 1 месец )
    13 000 са срамен резултат, а не повод за гордост дори да е за един щат а не за всички щати. Пак успяха да ви излъжат със 140% ръст. Най-успешния начин за лъгане на антиматематици които никога не питат 140% от какво и не се интересуват от бройки защото проценти и бройки били едно и също. А В статията са наблегнали че от тези продажби може да се вадят изводи за бъдещето на хибридите. Защо не направи забележка на авторите на статията, че се опитват да манипулират само с щатския пазар?
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 месец )
    Данните са само за щатите, но манекените на Дънинг-Крюгър вече са наскачали да правят глобални изводи. Тесльофренията не прощава.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 6 ( преди 1 месец )
    Нарича се здраве и природа, а не джендъризъм и точно хибридите и електромобилите (и донякъде газ) са здравите в буквален смисъл защото оставят по-чист въздух. То и аз за сега карам дизел, но не значи, че трябва да пиша малоумия колко джендърско е електрифицирането и грижата за здравето
  • #6
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тойотка си състезава куция със сакатия син и се тупа по гърдите колко добър бил единият от другия. Но така е, джендъризъм - в днешно време на преден план се изкарват куците и сакарите, а здравите се тъпчат и засрамват, че са здрави.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    0,52%. Толкова съставлява новият Приус от всички продажби на Тойотка. Толкова е и бъдещето на ибридите - 0,52%.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория до 1-ви ( преди 1 месец )
    И ако следваме твоята логика, Ролс Ройс, Ферари, Бугати са доста некачествени автомобили, а? Защото има няма, правят заедно навярно под 10 000 автомобили на година. Или навярно като всяко "модерно" нещо, всеки иска да си го купи и да пуска в клипчета в WeChat, за да прави "монетизация" на покупката си и нелепото ползване на автомобил? Като онзи тарикат със Tesla Cybertruck - пет пъти му светна "лампичката", ама той си кара. Всеки иска да е първи на някакви неща... все пак трябват Beta тестери...
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Уоу каква изненада, че Приус се продава повече от бЗ4Х и РЗ :D
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Не става ( преди 1 месец )
    CVT скоростна кутия.....
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Популярният хибрид на компанията отчита 138,6% увеличение на продажбите през първите три месеца на годината. Това означава 13 327 продадени бройки в сравнение с 5586 единици през 2023 г."Добре звучи толкова много продажби само за три месеца, срещу 50 000 поръчки за цели 27 минути от производител на телефони и таблети които никога не е произвеждал и един автомобил за цялото съществу за цялото си съществуваневане. Това доказва качествата на toyota и високите продажби.