IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изправен пред фалит производител обяви огромни отстъпки

Електромобилите на Fisker се продават на половин цена, което вбеси старите клиенти

Производителят на електрически автомобили Fisker обяви огромни отстъпки на своите модели, след като вече изглежда, че няма как да може да се спаси от фалит. Американската компанията спря производството заради липса на средства и направи отчаян опит да се сдобие с някакви пари, за да обслужва задълженията си, като пусна модела си Ocean на половината от цената му.


Fisker Ocean


Цената на базовата версия на кросоувъра - Sport, е паднала до 27 299 долара (отстъпка от 14 000 долара), докато оборудването от среден клас - Ultra, вече струва 37 299 долара (намаление от 18 000 долара). Флагманският вариант Extreme вече се предлага за 39 799 долара, като тук отстъпката е цели 40 000 долара!

Ситуацията е критична за компанията на Хенрик Фискер, която е на път да направи своя модел най-евтината електрическа кола в Северна Америка. Това предизвика огромно възмущение от страна на клиентите, които са си купили Ocean на кредит, тъй като те дължат на банките повече, отколкото сега струва кросоувърът като нов. Те също така са сериозно притеснение, че скоро колите им ще останат без гаранция и сервизна поддръжка.

Проблемите допълнително се утежняват от намаляването на продажбите на електрически превозни средства. Дори лидерът в сегмента - Tesla, беше принуден да намали производството и доставките на своите автомобили, тъй като растежът на основния пазар на марката - този в САЩ, се забавя от началото на годината. Потребителите се противопоставят на все още високите цени на електромобилите, както и на все още слаба инфраструктура за зареждане.


0 от 500
  • #40
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    100 пъти съм казвал и сега ще го повторя. Илон Мъск си е психопат. Но за разлика от тукашните психопати е гениален психопат. Дали е човек, който може да създаде пречки? Историята го показва, че е такъв. Можеш да разкажеш и за историята на Грохман. Как от mercedes се опитаха да му направят мръсно, като накарат Грохман да изпълни приоритетно техните поръчки, което щеше да забави производството на поточните линии за Тесла модел 3. Тогава Тесла купи grohmann и отсвири поръчките на mercedes.
  • #39
    4 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    До 37 - хах, чак запознат.Има теми,марки и хора които са ми интересни.Фискър ми е интересен още като показа Карма,още мечтая за такава кола.А Мъск го съди,но не го осъди.Съда се произнесе,че претенциите на Тесла са неоснователни.А Фискър имаше готова своя кола когато го наеха за Model S.А новите му модели са много, много след Model S. Но си спомням,че Мъск редовно злослови за него,дори и на скоро.Дали Мъск има как да създава пречки, мисля, че да.Дали е човек който би създал пречки,мисля, че да
  • #38
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 28 ( преди 1 месец )
    Пишеш пълни глупости! Тесла получава помощ от правителството по време на финансовата криза. След това 2013 получава още 500 мил. По различни федерални и щатски субсидии, данъчни кредити, опрощаване на данъци и задължения, държавни поръчки, Мъск е получил над 15 млрд. Долара от държавата, които разпределя както си иска във фирмите си. Това ако е помощ като за всички останали, аз съм парахода Радетски.
  • #37
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    Виждам че си доста информиран, затова моля те отговори на коментар 27, защото аз си признавам че не съм компетентен да отговоря в момента, а не ми се търси допълнителна информация. Доколкото знам Хенри фискър беше нает от Тесла да проектира модел s но ги измами и на практика не им даде нищо и не е дизайнер на модел s. Спомням се че се съдиха по този повод, защото освен че им открадна идеите, също така ги забави с години защото разчитаха на него, а фискер с техните идеи разработи своя автомобил.
  • #36
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 35 ( преди 1 месец )
    Очевидно ти е трудно да схванеш, че автомобил не се избира по пробега с едно зареждане както се опитвате да ни убедите антиелектриците. Автомобилите са сбор от десетки характеристики и никой не избира само по една от тях пък било то и емблемата. Има както mercedes a класа така и maybach. Парите не са същите. За парите си означава бюджета от 50 хиляди с които си тръгнал или за 500 хиляди. По тях избираш с кое да направиш компромис. Компромис винаги има дори при 500 хиляди. Винаги може още.
  • #35
    3 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Fisker Ocean е страхотен автомобил!Ако имаше 100л по голям багажник,отдавна щях да съм заменил EV6чата за Ocean.Качество,изработка,материали всичко е в пъти по добро от Тесла,тук изобщо няма за какво да се спори.Надявам се да продължат,Fisker e гениален дизайнер,с много иновативни и практични идеи.Дали някой му пречи,дали не успява да събере правилния екип,дали сянката от първи фалит пречи и сега,незнам.Но неговите автомобили заслужават много по добра съдба.Дано ги има.
  • #34
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "...Кои са зомбитата? Тези които си купуват скъп неефективен по лоши параметри само заради емблемата или тези които избират да получат повече за парите си без да се интересуват от емблема?..." Последно какво разбираш под ефективен автомобил? Дачията е абсолютно евтината, Шкодата предлага много повече за парите си? И пак и в двата случая ти избираш емблемата. Значи и ти ли си към зомбитата?
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 33 ( преди 1 месец )
    Единия кара бърз автомобил а другия луксозен за едни и същи пари. Кое не ти е ясно? Колко ще му струва да кара бърз и луксозен? Твой ред да отговориш. Ако никой не се интересува от конете, като си купува автомобил, защо въобще съществува супер 280 коня за толкова много пари и кой и защо ги плаща?
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Добре друг пример Топ Суперб 280 коня за 75к лв срещу базово А4 150 коня за 80к лв? Защо съществува Аудито по твоята логика?
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не си взимайте подобна кола, ако ще и 50% отстъпки после като се скапе нещо и няма да има кой да ви я оправи!