IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия се похвали с "нов" автомобил: Сова 25

Той е напълно идентичен с китайския Wuling EV50, но струва 38,000 вместо 15,000 долара

В Русия започва производството на нов модел автомобил, похвалиха се местните медии. Заводът на компанията "Сова Моторс" в Елабуг пусна първите тестови бройки от новата Сова 25, а серийното производство ще стартира през май.
  
  
Сова 25, Wuling
  
   
Сова 25 е електрически товарен модел с маса 2.5 тона и товароносимост 1 тон, като пробегът му с едно зареждане е 300 километра по стария тестов цикъл NEDC. В Русия обаче предупреждават, че заради климатичните условия в страната пробегът там ще е по-скоро наполовина от това.
  
  
Сова 25, Wuling
  
     
Всъщност Сова 25 е поредният китайски модел, който просто ще се сглобява на руска територия от готови комплекти. В Китай моделът се налича Wuling EV50. Докато изнасяните за Европа китайски електромобили получават доста допълнително оборудване заради изискванията на ЕС, тук единствената разлика между китайската и руската версия е в емблемата. Ако не броим огромната разлика в цената, разбира се.
  
   
Сова 25, Wuling
  
    
В Китай в момента Wuling EV50 се продава за 15,000 долара - 26,800 български лева. В Русия цената на Сова 25 е обявена на 3.5 милиона рубли, или 38 115 долара по актуалния обменен курс (приблизително 68 200 лева).
  
  
 

0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 1 месец )
    Там никога, никога няма да се научат как се правят коли
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Империята се управлява с ефтина пропаганда. Вижте ни колко сме добре без Запада. Първи подизпълнител на Китай, а може би и втори :)
  • #1
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    Преди 60-70 години китайците започнаха да произвеждат автомобили като сглобяваха съветски модели.Днес в Русия сглобяват китайски автомобили.Едни се развиват,а други тъпчат на едно място и дори се връщат назад.