IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия се похвали с "нов" автомобил: Сова 25

Той е напълно идентичен с китайския Wuling EV50, но струва 38,000 вместо 15,000 долара

В Русия започва производството на нов модел автомобил, похвалиха се местните медии. Заводът на компанията "Сова Моторс" в Елабуг пусна първите тестови бройки от новата Сова 25, а серийното производство ще стартира през май.
  
  
Сова 25, Wuling
  
   
Сова 25 е електрически товарен модел с маса 2.5 тона и товароносимост 1 тон, като пробегът му с едно зареждане е 300 километра по стария тестов цикъл NEDC. В Русия обаче предупреждават, че заради климатичните условия в страната пробегът там ще е по-скоро наполовина от това.
  
  
Сова 25, Wuling
  
     
Всъщност Сова 25 е поредният китайски модел, който просто ще се сглобява на руска територия от готови комплекти. В Китай моделът се налича Wuling EV50. Докато изнасяните за Европа китайски електромобили получават доста допълнително оборудване заради изискванията на ЕС, тук единствената разлика между китайската и руската версия е в емблемата. Ако не броим огромната разлика в цената, разбира се.
  
   
Сова 25, Wuling
  
    
В Китай в момента Wuling EV50 се продава за 15,000 долара - 26,800 български лева. В Русия цената на Сова 25 е обявена на 3.5 милиона рубли, или 38 115 долара по актуалния обменен курс (приблизително 68 200 лева).
  
  
 

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Само да кажа ( преди 1 месец )
    На покрива ще има монтиран люк за картечница, а от специални отвори в купето ще се доставя Новичок при необходимост. По радиото ще звучи единствено песента Катюша и песни възхваляващи диктатора Путин. Приятен тест драйв.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    заХарова ( преди 1 месец )
    Смях в залата и отделни възгласи на китайски !!
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 8 ( преди 1 месец )
    Баце, ти си толкова неграмотен, че сигурно името ти в акта за раждане е грешно написано...
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Веселин ( преди 1 месец )
    Не им трябва,те си имат други приоритети!!!
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до 7 ( преди 1 месец )
    Те руснаците от 40-50 години копират, копират, копират, даже европейци, корейци и японци заводи им построиха и пак са до никъде - произвеждат архаична Лада Нива и Лада Гранта на 15 годишна платформа и 10 годишен двигател на Дачия. Другите производители в кой завод са я започнали в кой са я свършили колата няма значение - важното е че колата си разработка на съответната марка в съответната страна.
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Мда ( преди 1 месец )
    До 1, те дори не произвеждат. Това на снимката дори не е поточна линия. Сложили два повдигача в лускава зала за снимки с путин. Залепяне на емблеми, двойно ускапяване на колата. Един ден ако осъзнаят колко са смешни сигурно ще изтрелят всичките си ракети по собствената си територия.
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нидейте рива, така се почва. Така почнаха и китайците.Имат товарни автомобили, трактори, ако има пазар ще имат и леки коли.Апропо половината "европейски" марки правят същите схеми.
  • #6
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Руснаците ще направят добре ако извадят от нафталина чертежите на ваз 2107, и да спрат да клякат на китайците
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Поредната пропаганда от Кремъл.
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 1 месец )
    Е не се знае *** както и всеки диктатор не е вечен, но разбира се има и вариант да живее 100 години тоя *** :D