IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите камиони Volvo масово навлизат в Европа

Вече се използват на девет европейски пазара, включително Великобритания и Нидерландия

Volvo Trucks получи още една поръчка за производство на 100 нови електрически камиона от логистичната компания DFDS. С последната поръчка DFDS почти ще удвои своя парк от електрически Volvo до 225 камиона. В момента компанията вече разполага с 95 електрически камиона, като още 30 от предварително поръчаните пристигат през следващите седмици.
  
   
електрически камиони, Volvo
  
   
95-те електрически камиона Volvo в момента работят в Швеция, Дания, Литва, Белгия и Холандия, а останалите 30 ще бъдат доставени през 2024 г. DFDS е намалила своите емисии на парникови газове с 1 516 тона до края на 2023 г. благодарение на нарастването на своя парк от електрически камиони.

„Продължаваме тясното си партньорство с DFDS. Тази поръчка за допълнителни 100 електрически камиона Volvo е доказателство за тяхното доверие в нашата компания. Значителното увеличение на автопарка от електрически камиони показва, че транспортът с нулеви емисии е жизнеспособно решение тук и сега “, каза Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.
  
  
електрически камиони, Volvo
  
   
Новите електрически камиони се използват на девет европейски пазара, включително Обединеното кралство, Ейре, Нидерландия, Белгия и Швеция. Става дума за обновените Volvo FH Electric и FM Electric. Известно е, че някои от новите електрически камиони ще бъдат използвани за транспортиране на стоки до завода за сглобяване на Volvo Trucks в Гьотеборг.

Ще припомним, че от 2019 година Volvo Trucks успешно продава електрически камиони на клиенти в 45 страни на шест континента. В момента Volvo предлага най-широката гама електрически камиони, състояща се от осем модела. От компанията се надяват именно тези камиони да завладеят пътищата на Европа.
 
   


  
   

 

0 от 500