IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Sandero си върна първото място по продажби в Европа

Лидерът от миналата година Tesla Model Y не влезе в Топ 15 за януари

Dacia Sandero се върна на върха по продажби в Европа, сочат резултатите на DATA Force за първия месец на 2024 г. Компактният румънски модел е №1 за януари, като увеличава резултатите си на годишна база. Той изпреварва Volkswagen Golf, който благодарение на обновения си модел се завръща в челото на класирането, отбелязвайки ръст от близо 50%.

Това, което прави впечатление, е отсъствието от Топ 15 на най-продаваният автомобил в Европа за 2023 г. - Tesla Model Y. Електрическият кросоувър е чак 19-и, въпреки че и той записва ръст спрямо резултатата си от януари миналата година. На последно място в Топ 50 влиза и Tesla Model 3.


Топ 15 на най-продаваните автомобили в Европа за януари (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 6 месеца )
    Сандерото пак нарита Голфо.
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Купуват най евтиното. И все по зле ще става след като Германия вече е в рецесия. Цяла Европа обеднява прогресивно и младите вече нямат пари за коли. Имайте предвид че и тия Дачии ги купуват основно дъртаци. Младите нищо не купуват и сега едвам си плащат наемите и кредите които са достигнали до невиждани нива. Ако и китайците навлязат в Европа тога ще е окончателен край за европейските производители. Като гледам какво правят в момента вече ни изпреварват технологично на всички нива.