IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Sandero си върна първото място по продажби в Европа

Лидерът от миналата година Tesla Model Y не влезе в Топ 15 за януари

Dacia Sandero се върна на върха по продажби в Европа, сочат резултатите на DATA Force за първия месец на 2024 г. Компактният румънски модел е №1 за януари, като увеличава резултатите си на годишна база. Той изпреварва Volkswagen Golf, който благодарение на обновения си модел се завръща в челото на класирането, отбелязвайки ръст от близо 50%.

Това, което прави впечатление, е отсъствието от Топ 15 на най-продаваният автомобил в Европа за 2023 г. - Tesla Model Y. Електрическият кросоувър е чак 19-и, въпреки че и той записва ръст спрямо резултатата си от януари миналата година. На последно място в Топ 50 влиза и Tesla Model 3.


Топ 15 на най-продаваните автомобили в Европа за януари (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Народ ( преди 5 месеца )
    Мислех, че съм в автомобилен сайт..оказах се в политически, поне според коментарите...егати манталитета имаме...срещу кого воювала Русия...за кво е намесена тук не знам...нито един руски автомобил не видях в статията! Иначе по темата-не бих си купил 90% от посочените аещвтомобили, ако ще други на земята да не съществуват! Евтини буклуци с подобие на двигатели и ужасна скърцаща, гадна пластмаса! Не понасям органически пластмасовите "нови" автомобили!!!
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Нито Русия, нито Украйна воюва сама, една я крепят САЩ и ЕС, другата Китай и КНДР Иначе факт докато Рено правиха Лада и Москвич, руснаците бяха доволни и купуваха, от както SAIC ги правят, никой не ги иска
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 9. ( преди 5 месеца )
    А ти какъв си, фифти цент или 0,5 $?
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    до 3 ( преди 5 месеца )
    Имаше малка вероятност да не си му рзи лка, но много бързо я разсея. Ясно и категорично. Та, я кажи, кое те навява на мисълта, че публикуваните от Московия данни имат нещо общо с реалността? Кое те кара да вярваш на държава, която официално прекрати изнасянето на подробни отчети за бюджета още март миналата година? Защо, смяташ, си крият цифрите?
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    извинявам се исках да кажа средната ИНФЛАЦИЯ е 3% в Европа
  • #7
    14 rate up comment 8 rate down comment
    до 4 ( преди 5 месеца )
    А да кажеш защо в замираща Европа средната лихва е под 3% с тенденции за спад а в могъща русия е 7.5 с тенденция за покачване. А първия инструмент за регулиране на инфлацията - основната лихва тук е 4% а там 16? И бизнеса е принуден да взима кредити от Китай, защото е по-евтино. На кратко скоро Русия ще стане икономически васал на Китай.
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До 4 ( преди 5 месеца )
    Срещу кое НАТО, това което Медведев всяка седмица предупреждава че ако се намеси ще има ядрен отговор ли? Или това НАТО на което му отне повече от година да прати танкове и 2 години за самолети? И къде е флота на НАТО? Има разстеж руската икономика защото над 1/3 од държавните приходи се наливат във военната индустрия. Само дето като там като налееш 10 млрд не ти нови 11, а ти казва налей още толкова.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 4: Зарежи го, умнокрасивитета не се лекува.
  • #4
    10 rate up comment 21 rate down comment
    До 3 ( преди 5 месеца )
    Не знам колко е умен обаче Русия има растеж 5.5% за последната година и целият свят се страхува от Русия която сама води война срещу цялото НАТО. А Германия има спад от 0.2%. и всички я подритват в момента и държавата им се пълни с мигранти които подменят населението.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    до 1 ( преди 5 месеца )
    А Путин, да се свети името му, е най-умният управник за всички времена нали?