IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Porsche финтира Мъск, направи луди пари от Cybertruck

Ford също се сдоби с новото чудо на Tesla, но само за да разгадае тайните му

Ако кажем, че  Tesla Cybertruck предизвика сензация, значи пестим думите. Фурорът е толкова мощен, че вече има баровци, които са платили близо $250 000 за чудото на Мъск. Повече от двойно повече от това, което колата е струвала на първия си собственик като чисто нова.
 
 
Тесла, Мъск, Tesla


В Tesla го очакваха и за да избегнат спекулации с модела, включиха клауза, според която собствениците нямат право да продават своя Cybertruck през първата година. Освен ако компанията на Мъск не даде своето разрешение, тогава тя сама изкупува обратно колата или плаща неустойка от $50 000 .
Въпреки това вече има няколко Cybertrucks, които смениха собственика си на тлъсти цени. Компанията GimetheVIN, която търгува само с компании и дилъри, продаде един брой наскоро  онлайн за $244 000.

Най-любопитното е, че човекът, който е платил допълнително $120 000 над новата продажна цена за Tesla Cybertruck Foundation Series, не е особен фен на Илон Мъск. Нещо повече, той е официалният дилър на Porsche за Южен Орландо, Флорида.

Този факт предизвика спекулации, че го е направил в името на немския концерн. Така Porsche ще може да отвори Cybertruck и да види всичките му тайни. Самият Илон Мъск, след като изрично похвали инженерите на Porsche, заяви: „Когато го разглобят, ще открият много нови технологии.“

Производител да купи автомобил на конкурент, за да се опита да разгадае тази или онази функция, е обичайно за цялата индустрия. Всъщност, не само при автомобилите, известно е като обратно инженерство. Honda, например, купи няколко Ferrari и Porsche по време на разработването на второто поколение  NSX. Тогава Porsche го приеха с хумор. Но брандовете го правят анонимно -  с участието на „сламен“ човек или фирма. Тук обаче е изненадващо, че официален дилър започва да купува на търг Cybertruck.

Но вече не е толкова чудно, защото няколко дни по-късно Cybertruck Foundation Series се продаде на страницата на Porsche Center в Южен Орландо за $289 999 и с по-малко от 120 км на брояча. Така тзи дилър направи хубава печалба от над $45 000. 

Може Porsche да се сдобили с Tesla Cybertruck, но едва ли. Днес няма как да разберем. Просто дилърът е видял бизнес възможност и се възползва от нея.
От друга страна, поне една марка е получила Cybertruck за обратно инженерство. Става дума за Ford. Cybertruck е забелязан в тестовия център на марката близо до Детройт.

Джон Клей Улф, собственик на посредника GimetheVIN, призна, че колата за Porsche не е първият Cybertruck, който неговата компания е закупила. И няма да е последният. Друг Cybertruck е бил изтъргуван в деня преди приключването на търга. Слуховете предполагат, че този купувач е точно Ford и са платени $250 000. Нещо, което Илон Мъск, не пропусна да отбележи. „Заслужава си“, тържествува ексцентричният милиардер.

 

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А това също ли аз го писах с Ник на адреналинка, да защитавам инженер Радев? 135 Гост" няма нужда да прехвърляш в енергия от там ти идва грешката.2,5 литра дават 25 kw мощност 12,5kw полезна 12,5 kw загуби при 50% кпд.при 40%кпд 10kw полезна 15kw загуби.спора беше колко kw е мощността и кпд при движение на пета с 50 км/ч.не се опитвай да ми се отмяташ и извърташ.зная ти номерата не се и опитвай."18:58 20.11.2020
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Това ти ли го писа или аз#127 Гост...всяка дизелова въшка ще ти изгори 2 л/100км на пета с 50 км/ч.от 2,5л можеш да получищ максимум 25 kw мощност при 100% кпд и изправен двигател.понеже такова кпд е невъзможно,при 50%кпд ще получим 12,5kw при 40% 10kw.ако двигателя е износен с 500х.км пробег стойностите на мощността ще са още по-ниски разхода на гориво ще бъде по-висок.това се верните стойности а не тези които даваш ти.послушай димов и си коментирай електромоторите хахах14:48 20.11.2020
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до повечето ( преди 7 месеца )
    Другари, кажете "НЕ" на дрогата
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Нарочно пиша така че да не може да ме поправи никой и да си стоя зад думите. За разлика от тебе имам топки и не се извъртам като фурнаджийска лопата. Адреналинке , тези две твърдения на Радев ли са или мои? " 5 скорост на равен път.Под 1200 оборота не можах да падна почна да придърпва.Скорост 45-50 км в час.Разход 2.5 л\100 км " вярна ли е изчислената на кантара мощност #416 Радев "При 50 км/ч и 1200 об/м върт.момент 158,4 Nm мощност 19,85 kwтова е за моя случай с влаченето на 5 скорост"
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    #106 Браво, оправи ми деняДо коментар #105 от "Радев":Отново потвърждаваш, че не правиш никаква разлика между мощност и енергия, а времето за тебе е имагинерно понятие.Ако имаше поне малко практическия опит, щеше да знаеш, че дори на твоя автомобил, топлинната мощност, която трябва да разсее радиатора при разход 5л/100км, е много повече когато двигателят ти работи с КПД 30%, отколкото когато работи с КПД 10%. 10:49 05.10.2020Кой е бил прав? Да видим научи ли нещо за 4г "профе ...
  • #25
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Подкрепяш ли това мнение?#105 Радев "Ако кпд е 10% това означава автомобил с разход 5л\100 км да използва 0.5 л/100км за движение и 4.5 л/100км загуби.Такъв автомобил ще отделя топлина като печка.Изпускателната система ще се нажежи до червено.Радиатора ще заври.Къде си видял такъв автомобил и кой ще иска да го кара?С толкова големи загуби автомобила ще крета едва едва с 5-10 км/ч а може изобщо да не потегли!10% кпд има парната машина."
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Не вървиш! Не можеш да ми ползваш Ника. В момента в който напишеш някоя глупост веднага ще кажа че не съм я писал аз. За разлика от мен, инженер Радев няколко месеца писа тази глупост, а адреналинките го подкрепяха, за да създават масовост че народа вярва в perpetuum mobile. Пак питам за логиката, ако аз пиша с един Ник на умник и един Ник на глупав, защо адреналинката Гост реши да подкрепя ***, говорещ за мерене на мощност с кантар и вечен двигател, а не застана на страната на умника?
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Нищо странно няма в това. Дори и пикапът на Мъск да е пълен провал, пак конглокентите ще си вземат един, за да видят как работят конглокентите.
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    А ( преди 7 месеца )
    Това нещо е деградацията на автомобилния дизайн.
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Въпрос на логика ( преди 7 месеца )
    И сега някой ако намери логиката, защо след като аз съм взел Ника на Радев и пиша пълни глупости които противоречат на физичните закони, всички адреналинки на Радев 3 години му защитаваха това мнение написано няколко часа по-късно #416 Радев "При 50 км/ч и 1200 об/м върт.момент 158,4 Nm мощност 19,85 kwтова е за моя случай с влаченето на 5 скорост.15:53 17.09.2020" Още в това мнение Радев отрече съществуването на физичните закони и законите на Нютон в частност и мери мощност в кг. и лит ...