IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault залага на нова стратегия - ще продадава ЕV и ДВГ заедно още 10 години

Френският производител реагира на забавянето на продажбите на електромобили

Само преди 2 години главният изпълнителен директор на Renault - Лука де Мео, прогнозира, че към края на десетилетието европейската гама на френския производител ще се състои предимно от електрически превозни средства.


Renault


Нещата обаче се променят и сега става, че компанията няма са „сложи всички яйца в една кошница“, като в обозримо бъдеще - поне през следващите 10 години, ще продължи да предлага автомобили с ДВГ заедно с електрически модели. Новата стратегия беше разкрита от изпълнителният директор на марката Renault - Фабрис Камболив.

Говорейки пред Automotive News Europe на международното автомобилно изложение в Женева, топ-мениджърът беше категоричен, че Renault ще предлага едновременно електромобили и модели с ДВГ, но с хибридна технология, във всеки сегмент на пазара.


Renault 5 E-Tech Electric


„За мен изобщо не става въпрос да преминем изцяло на електричество през 2030 г. – ние ще следваме тенденциите с две много конкурентни предложения в нашата гама, като те ще бъдат от двата вида - електромобили (EV) и ДВГ“, коментира Камболив.

Новият пазарен подход ще позволи на Renault да отговори на пазарните тенденции от последните месеци, които показаха значително забавяне на продажбите на електрически превозни средства. Французите, подобно на други производители - като Toyota, например, са категорични, че клиентите са най-важното в случая и пазарът трябва да следва техните желания и възможности.


0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 12 ( преди 2 месеца )
    Отстъпи сега настрани, да не те опръска кофата с "обяснения" за борсовите цени на тока в Германия, България, Тамбукту и Марс, гарнирани с данни от ЕСО-тата как през деня фотоволтаиците изкъртват всичко и всички мивки. И да си знаеш обаче, че това дето ти го пише в писмото и фактурата не е вярно. Токът е пряко сили 2 стотинки, плюс 5-7 стотинки пренос и ДДС върху сумата на тези двете. Всичко друго не са факти и данни, а долни заблуждаващи твърдения от функционално неграмотни антилектрици.
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 12 ( преди 2 месеца )
    Разбира се че ти се вдига. Даже от вчера до днес ти се вдигна с 50% цената на тока и всичките вярваме въпреки че не си дал никакъв източник. Това са ви опорните точки. Лъжи и манипулации. И какво е това цт? Нещо от вашата паралелна реалност? Моят ток падна с 80% тази седмица и от 5хе вече плащам само 1хе - вЕрвай ми! Истина ти говоря! Можеш да повтаряш тази информация навсякъде позволявам ти. Ето давам ти опорна точка. Хайде скрий се! Цената на тока в България ще падне от 1 юли.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    11... сектант, цената на тока ми се вдига от 1.04 и го имам черно на бяло в което пие от 39цт ще плащам 45цт. Страхотно намаление.. В интерес на истианта май ти си този, който едно че трудно борави с числа, отделно вярваш си до самозабравяне на мнатрите които повтаряш и каквото и да ти се каже го въртиш и сучеш, така както на тебе ти пасва, само и само да си прав. Комплексар.. иначе казано.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "ФАКТА, че все повече прозиводители преосмилят стратегията си и се ВРЪЩАТ към ДВГ, много ясно ГОВОРИ" когато оставяш някой друг да МИСЛИ вместо тебе и да ти ГОВОРИ ФАКТИ, които за всеки мислещ са НАГЛИ ЛЪЖИ, напълно нормално да повтаряш тези лъжи като ФАКТИ. Както факта, че цената на тока ще се вдига от юли месец, защото някой така ГОВОРИ, въпреки че ти казва цифри които твърдят за НАМАЛЯВАНЕ на цената. ДАЛИ ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ? На мен СЪЩИТЕ ФАКТИ ми ГОВОРЯТ, за намаляване, на тебе за увеличение.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Факта, че все повече прозиводители преосмилят стратегията си и се връщат към ДВГ, много ясно говори за интереса към ел. коли. Съсвем очаквано, като махнаха субсидии и други сладки далверки и малко или много ги оставят на пазара, истината започва да изплува.
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 8 ( преди 2 месеца )
    Нещо конкретно не си дал освен някаква лъжа за 40 стотинки за която не даде източник.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И кой е този, слагащ минуси, на даватами коментара. Какво. невярно съм казал?До 4 - Не са ме излъгали със заглавия, даваха го по новините и го обсъждаха настоящи министри, депутат и специалисти. Аз говоря КОНКРЕТНО за цените на тока, а не за продажби на електромобили. Придържай се към това, което обсъждам, ако искаш да спориш с мен.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    ДО 5 - Не разбриам, какво искаш. И какво лошо има в това, да се дават "опорни точки". Нали трябва да има аргументи?
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 2 месеца )
    Със сигурност по света има и други места където токът е още по-скъп. Ще ни спестите ли времето да ги търсим в уикипедия, за да ги споделите тука да ги даваме като опорни точки къде няма да има електромобили? Благодаря предварително! Да живее ДВГ и евтиното гориво!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    2 ( преди 2 месеца )
    До 3 - Не знам за Германия. В Дания тока беше скъп, ако си зареждаш от вас. Сега гони лев на киловат. Няма толкоав мгого "свободни безплатни ззарядни", а от години има едни гадни такси на соларните панели у дома. Вече. взеха да скачат и застраховките, а данъците ще се изравнят скоро с другите коли, така че, ще стане много забавно.