IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault иска да води офанзивата срещу Tesla

Френската марка залага на нови модели и намаление на цените

Отличното представяне на Tesla през 2023 г. очевидно не се харесва на конкурентите на американския производител и те вече се готвят да отговорят на предизвикателството. Един от тях е Renault, който заедно с Nissan беше сред пионерите на електрическите преводни средства. Дори в родината си обаче френската марка отстъпва сериозно по продажби, след като реализира едва 18 000 бройки от Megane срещу 25 000 Model 3 и 37 000 Model Y на Tesla.


Renault


В Renault обаче се готвят за контраофанзива, която ще стартира с пускането на електрическия Scenic. През втората половина на годината той ще бъде последван от дългоочакваното Renault 5 - един от най-важните модели в стратегията на марката. Тези два електромобила ще заменят остарелите Zoe и Twingo.

Това обаче не е всичко. Досега Renault не искаше да следва политиката на Tesla за намаляване на цените, но това се променя. Френската марка вече намали началната цена на своя Megane с около 10 %. - от 38 000 на 34 000 евро, без да се броят държавните бонуси.

Що се отнася до следващия Scenic, електрическият семеен седан стартира от 40 000 евро, което е началната цена на гамата ID на Volkswagen. А това дава увереност на Renault, че ще успее да реализира целите си, но това ще стане ясно едва в края на тази година.

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 10 rate down comment
    факт ( преди 3 месеца )
    Тия мегани са по 60 бона кой ви лъже с тия 100к лева.А и никой не е тръгнал масово да прави електрички щото са непродаваеми.Мъск е еврейче и целото Сащ се напъва да го подпомага иначе мъститите производтел Гм,Форд и така нататък знаят че електричките са непродаваеми и си продават ф150 Силверадотата и тн.Иначе те имат електрички много преди теслЪ Шеви Волт Болт и тн и нищо им не носят
  • #6
    11 rate up comment 10 rate down comment
    край ( преди 3 месеца )
    До колкото въобще в Европа ще се правят ел. коли - то те ще са френски. Бмв мерцедес и фолксваген правят ретро коли ... все още.
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Сдф ( преди 3 месеца )
    Да. Само един двигател много по малко к.с. и същата цена като Тесла. Направо ще ги разбият :))))
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Може ли пак някой да ми припомни как сапунерката Миган Итех 4м за 100к лева била по-голяма от X-trail, а и как е сега духа ли топло или само духа?
  • #3
    5 rate up comment 20 rate down comment
    PLAID ( преди 3 месеца )
    С кое? С Меган 130 коня на предно с прозорчета като пощенска кутия? То дори не е и комично. В Рено да не са им спрели нета да погледнат - най-евтиния американец почва от 300 коня на задно, термопомпа, панорамен таван и 2 багажника. 200 кВт DC и Supercharger мрежа от Мексико през Лисабон, София до Истанбул. За къде в неделя, Renault?
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Аз харесвам старите Рена, но се чудя за тази "офанзива" - колко бройки очакват да реализират Рено в САЩ, за да има намаляване на цената от мащаба? Предполалагам че доближава цифрата от новата емблема на Хонда. ;)
  • #1
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не трябва да гледат Тесла а китайците. От там ще дойде ценовият удар.