IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда серийното Renault 5

Патентни изображения на възродения модел изтекоха преди премиерата

Снимки на новото Renault 5 изтекоха онлайн преди премиерата. Изненадата около ретро-дизайна на модела беше развалена от Световната организация за интелектуална собственост (WIPO), която публикува патентни изображения на един от най-очакваните нови модели на пазара. Както се очакваше, производствената версия се различава малко от едноименната концепция, която дебютира през 2021 г.


 Renault 5


Възроденото Renault 5 ще бъде един от най-достъпните електрически автомобили на европейския пазар - ще струва около 25 хиляди евро. В основата на модела е платформата AmpR Small, известна преди като CMF-B EV, като с едно зареждане на батерията с капацитет 52 кВт/ч електромобилът ще изминава около 400 км. Хечбекът ще получи и някои необичайни технически решения като поддръжка на технологията V2G, с помощта на която излишната енергия може да бъде изпратена обратно към главната електрическа мрежа.

Що се отнася до външния дизайн, Renault 5 запазва формата своя предшественик - има пет врати (дръжките на задните врати са разположени на колоните), изпъкнали арки на колелата в стил R5 Turbo, а задните светлини действат като продължение на страничните панели на каросерията, което намалява турбуленцията и подобрява цялостната аеродинамика.


 Renault 5


Има и 5-образен индикатор за зареждане на батерията, вграден в капака, където оригиналният R5 имаше въздуховод. Наскоро Renault използва подобна функция на прототип на новото Twingо, където трисекционен мигач беше поставен на капака.

Публичният дебют на Renault 5 - пълното име на модела Renault 5 E-Tech electric, ще се състои на автомобилното изложение в Женева на 26 февруари 2024 г.


Още снимки на серийния вариант на електрическия хечбек - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    400 km c52Kw ми се струва прекалено оптимистично
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    raiders ( преди 4 месеца )
    За мен е грозно и не бих то взел, въпреки цената и пробега. Ако толкова искам да опитам електричките и ще ми е за първи път, бих взел Дачия Спринг на година. Има доста оферти ~ 25 000лв., малко км и купени от съседите румънци със субсидия.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    X ( преди 4 месеца )
    От видяното на снимките съм със смесени чувства. Принципно мислях туй да ми е първата електричка, ама ако на живо не ми хареса, ще се ориентирам към е208 някоя почти новичка