IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Twingo се завърна като електромобил с цена под 20 000 евро

Серийната версия на новото поколение на хечбека ще излезе през 2026 година (ВИДЕО)

Френският производител Renault разкри прототип на следващото поколение на хечбека Twingo, който ще бъде пуснат в продажба през 2026 г. Новото Twingo ще бъде изцяло електрическо, като получава външен вид, вдъхновен от оригиналния хечбек 90-те години.


Renault Twingo


Дизайнът на прототипа на Twingo е далеч от изходящия модел, който използва корпоративна предна част и уникално разположение на задния двигател и задвижване на задните колела. Общата форма е споделена с първото поколение на модела, като предната част представлява модерен поглед върху странния дизайн на фаровете на оригиналния автомобил. Новата кола дори получава същите тройни вентилационни отвори на капака, но тук те са много по-изразени и стърчат извън каросерията.

Renault все още не съобщава никакви спецификации за производствената версия на бъдещото Twingo, но обещава невероятна ефективност - разход на електрическа енергия от 10 кВт/ч на 100 км.



В гамата на марката новия модел ще се разположи под електрическия хечбек Renault 5 и компактния SUV Renault 4, като използва същата модулна архитектура „AmpR Small". Дизайнът, инженерингът и производството ще бъдат отговорност на Ampere - новото подразделение на Renault Group за разработка на електромобили.

От Renault твърдят, че новото Twingo ще има начална цена „под 20 000 евро", като тя заедно с атрактивния дизайн и впечатляваща ефективност на пътя ще бъдат основните оръжия на модела в битката за клиенти.


Още снимки на новото Twingo - вижте в галерията:


0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ееее ( преди 5 месеца )
    Четиресе бона за тва? Аре ве, аре са
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    Ето това е смислена електрическа кола а не дръветата на теслЪ и тн.На всеки е ясно че електричките стават само за град това че с тях можеш да караш извънградско е дълбока заблуда.А това горе наистина е една евтина електрическа малка градска кола каквото е и предназначението на електриката.Диъричните напъни на Мъск че от ел колите ставало нещо повече могат да предизвикат единствено присмех у нормалните трезвомислещи хора
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 12,гольо купувай си от мобилето ента употреба и не се изказвай неподготвен.
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    11,аз в кометнара си съм го написал - За такива пари има доста по-добри алтернативи с ДВГ. Вярно, МОЖЕ ДА НЕ СА първа ръка..." Ако не можеш да го разбереш в твой проблем. Ако говорим само за ел, ами може да е най-евтиното, но е съвсем малко по евтин от Ситроен и Дачия.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 5 месеца )
    Ами вижда се, че говориш празни приказки тогава. Тук се говори за нова кола, електрическа, ама карй важното е да се правим на оригинални.
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Защо да се хабя да ти ти казвам, като всичко е въпрос на вкус. Отвори си мобиле.де и си търси коли до 20к. Но не спира никой да даде 20к за тази ел. кола.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 5 месеца )
    До 6:Хайде кажи ги, кои са тези по-евтини от 20к и по-добри алтернативи...
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Петърчо, в кое време е изречението: Renault Twingo се завърна, ще бъде пуснат след 2 години?!
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Рено, да тези на които батерията и 2 години не изкарва, вземете си лийф на старо и пишете отзиви.
  • #6
    0 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    4, това не прави колата евтина. За такива пари има доста по-добри алтернативи с ДВГ. Вярно, може да не са първа ръка, но все пак ще по горен сегмент.