IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault добавя повече агресия на Captur

Малкият кросоувър ще получи подобрения не само в дизайна, но и в интериора

Renault обнови своя много успешен модел Clio през втората половина на 2023 г., а сега готви същото и с техническия свързания малкия кросоувър Captur. Премиерата на фейслифта е предвидена за първата половина на тази година.


Renault Captur


Актуализираната версия на конкурента на Nissan Juke беше потвърдена с патентни заявки от Renault точно преди Коледа. Показаните скици на модела накара дизайнерите на британското издание Auto Express да подготвят свое виждане за външния вид на обновения Captur. Промените в дизайна предвиждат по-драматична предна част с остри ръбове в стила на флагмана Austral, като включват по-агресивна предна броня и решетка с най-новата корпоративна идентичност на Renault.

Задната част ще бъде по-позната, като сегашните C-образни задни светлини на автомобила ще бъдат пренесени на обновения модел. Очакват се промени пластмасовите компоненти - като бронята, например.


Renault Captur


Далеч по-сериозно ще бъде модернизиран интериора, който ще получи материали от по-високо качество, както и по-голямата, 9,3-инчова, портретна информационно-развлекателна система. Тя е комбинирана с 10-инчовото арматурно табло, което ще е достъпна в повечето нива на оборудване.

Обновеният Captur ще запази платформата CMF-B, която е основата и на Clio, но за разлика от хечбека вероятно ще остане без чисти ДВГ. Всички версии на модела ще са електрифицирани, тоест ще бъдат хибриди под някаква форма. Все още обаче не е потвърдено дали предишният plug-in хибриден вариант ще получи увеличение на пробега само на ток или новата задвижваща система, разработвана съвместно с Geely, ще се появи при следващото поколение на модела, което трябва да излезе през 2026 г.

Снимки: Auto Express

 

0 от 500